08.09.2009 14:09

Invictes abans de començar la Lliga

Meritxell Infante

El Barça Borges debuta aquest dissabte a la Lliga Asobal després d’una pretemporada invicte. Els homes de Xavi Pascual presenten la seva candidatura amb un balanç de set victòries en set partits disputats abans de començar la temporada regular.

La Lliga Asobal comença a rodar el 12 de setembre, amb la visita blaugrana al Frigoríficos del Morrazo (18.30 h), i el Barça Borges ja està a punt per assumir el repte. Els resultats dels blaugranes durant la pretemporada i en la disputa dels primers títols oficials han estat immillorables. Set victòries en set partits jugats és un balanç més que positiu, sobretot si tenim en compte que Xavi Pascual tenia el repte de fer encaixar les quatre noves incorporacions (Igropulo, Rutenka, Saric i Sarmiento) en l’esquema de joc blaugrana, ben enriquit amb aquestes noves peces.

Dinamarca, tot un èxit

b-003.jpgL’equip blaugrana va realitzar una gira de partits per Dinamarca per començar a moure la màquina i encaixar les noves peces. El primer rival va ser l’Skjern i els blaugranes van debutar amb victòria (26-34) , amb el debut dels nous fitxatges que ja van començar a donar mostres de la seva qualitat sobre la pista.

El Kolding danès era el rival més fort i amb més interès de la gira, ja que és un dels equips amb qui els blaugranes s’enfrontaran a la Lliga de Campions. El test va ser positiu (27-31) , en un partit on la primera línia va poder lluir el seu potencial ofensiu. El periple danès finalitzava amb una contundent victòria sobre el Nordsjalland (24-35) .

La Lliga dels Pirineus, esforç i recompensa

2009-08-30_FCB_BORGES_-_NIMES_005.JPGDesprés de guanyar el Lábaro Toledo, equip que s’estrena a l’Asobal, en un partit amistós (38-24) , els blaugranes van afrontar la disputa del primer títol de la temporada, la Lliga dels Pirineus. El Saint Raphaël, sisè classificat a la Lliga francesa l’any passat, va ser el primer obstacle abans de disputar la final. L’equip francès va plantejar més dificultats de les previstes al Barça, que va saber esperar el seu moment per donar el cop de gràcia (31-23) .

A la final, va arribar la recompensa de l’esforç realitzat a la semifinal, amb una victòria sobre el Nimes (37-28) . Els blaugranes van sortir a sentenciar i amb un Saric estel•lar a la porteria, el títol va resultar blaugrana.

Supercopa, la confirmació

La victòria a la Supercopa (26-33) ha estat la confirmació de la feina ben feta aquesta pretemporada. El test davant un rival de la categoria del Ciudad Real, amb la victòria més àmplia davant els manxecs en els darrers anys, dóna com a resultat un equip a punt per començar la competició regular amb les millors garanties d’èxit.
Rutenka, màxim golejador
Una de les noves incorporacions, Siarhei Rutenka, ha mostrat la seva capacitat golejadora. El jugador bielorús és el blaugrana que més gols ha marcat, 27, abans de començar la Lliga. Mikkel Hansen el segueix de prop, amb un gol menys.