30.08.2009 13:41

Primer títol de la temporada a la butxaca (37-28)

El Barça Borges s'ha proclamat campió de la Lliga dels Pirineus, després de guanyar a final l'USAM Nimes per 37-28. Els blaugranes han dominat l'enfrontament des del primer moment.

L'equip de Xavi Pascual ha guanyat el seu primer títol de la temporada, la Lliga dels Pirineus. Amb aquest triomf ja en sumen deu en aquesta competició. Els blaugranes han fet un gran torneig i, tot i que el partit davant el Saint Raphaël a les semifinals va ser complicat, davant el Nimes s'ha vist un Barça més còmode i segur.

Des dels primers compassos del partit, els catalans han estat superiors. Cal destacat l’actuació estel•lar del porter Saric.

Trepitgen l'accelerador

2009-08-30_FCB_BORGES_-_NIMES_005.JPGEl FC Barcelona ha sortit a la pista amb l'accelerador a fons i, en dos minuts, ja ha aconseguit distanciar-se tres gols del seu rival (3-0). Però això ha estat només el començament i, amb el pas dels minuts, el Barça no ha fet altra cosa que créixer. La dura defensa blaugrana i un fantàstic Saric sota pals no han deixat al Nimes fer el seu joc i això ha anat desesperant cada vegada més els francesos.

Per la seva banda, els blaugranes han continuat marcant el ritme ofensiu amb una ràpida i intel•ligent circulació de pilota que els ha permès posar el marcador en 11 a 6, gràcies a un parcial de 3 a 0 en el minut 12 de partit.

Les diferències no han baixat dels cinc gols. Fins i tot han anant augmentat. Cristian Ugalde marcava el 21 a 14, que reflectia la màxima diferència del primer temps i el resultat final al descans.

Rematant la feina

2009-08-30_FCB_BORGES_-_NIMES_001.JPGDurant el segon període, el FC Barcelona ha rematat la feina els primers 30 minuts. El Nimes ha anat perdent força mentre que els blaugranes no han abaixat el nivell en cap moment.

El porter Daniel Saric ha tornat a ser un dels grans protagonistes del matí. Als sis minuts, el partit estava pràcticament decidit. L’electrònic ja reflectia un 26 a 17.

El Barça s'ha sabut mantenir-se sòlid i amb el cap fred, cosa que li ha permès conservar les distàncies. La contra s'ha convertit novament en una arma letal per al Barça Borges i Víctor Tomàs, un dels seus millors artífexs. El català ha marcat el 35 a 25 a cinc minuts per al final. Una diferència complicada de superar amb el temps gairebé exhaurit. Ja estava tot fet al Poliesportiu de Can Vinader de Castelldefels.

FC BARCELONA BORGES, 37
USAM NIMES, 28

FC Barcelona Borges (20+17):
Saric; Rocas (3), Nagy (1), Noddesbo (6), Sarmiento (-), Hansen (6), Ugalde (3) – set inicial - Garabaya (4) Víctor Tomás (4), Igropulo (3), Iker Romero (4), Rutenka (-), Juanin (2), Oneto (1), Boldsen (-)

USAM Nimes (14+14): Annotel (Cappelle, m.15 ); Haon (3), Tesoriere (-), Bastien (3), Perronneau (4), Rosier (4) Meunier (3) – set inicial - Saurina (7, 1p), Scaccianoce (-), Roby (3), Rebichon (1), Romero (0)

Parcial cada cinc minuts: 5-2, 7-5, 11-7, 14-9, 17-12, 20-14 (descans) 22-16, 25-18, 28-21,30-21, 34-24 i 37-28 (final)

Àrbitres: Javier Pastor i J. Miguel García
Exclusions: Oneto (min.23), Rutenka (min.39), Nagy (min.40) del FCB Borges i Roby (min.17, min. 27 i min.45, desqualificat) i Haon (min.39) del USAM Nimes.