06.09.2009 19:56

La Supercopa, cap a Barcelona (26-33)

Verònica Díez (Enviada especial)

El FC Barcelona s'ha proclamat campió de la Supercopa Asobal per segon any consecutiu després de batre el seu màxim rival, el Ciudad Real, per 26 a 33. Els blaugranes han estat superiors durant els 60 minuts de partit.

L'himne del FC Barcelona diu “tots units fem força” i aquesta és la filosofia seguida per l'equip de Xavi Pascual en l'enfrontament amb el Ciudad Real.

Els blaugranes han mostrat la seva millor cara en totes les facetes del joc. Durant la primera meitat la superioritat barcelonista ha estat més clara. I és que el descans ha servit als manxecs per estudiar bé els passos del Barça. Malgrat això, les grans diferències aconseguides durant el primer període han estat determinants.

Daniel Saric ha estat escollit el millor porter de la final, Siarhei Rutenka, el millor jugador, Cristian Ugalde, el màxim golejador (7 gols) i David Barrufet ha aixecat el 14è títol de Supercopa de l’handbol blaugrana.

Sortida arrasadora

img_21gx1x.JPGEl FC Barcelona ha sortit molt endollat a la pista. Un parcial de 0 a 4 ha sorprès el BM Ciudad Real. El conjunt blaugrana ha defensat la línia de sis metres intensament. A la porteria, Daniel Saric ha estat intractable. Els manxecs s'han quedat sense opcions i durant els primers deu minuts Luc Abalo ha estat l’única taula de salvament.

Al minut 11 les diferències ja eren de set gols amb el 3 a 10, marcat per Cristian Ugalde, un dels jugadors clau d'aquest primer període. Les diferents combinacions ofensives del Barça han descol·locat encara més l’equip manxec, que cada vegada s’ha anat posant més nerviós.

Talant ho prova tot

Al minut 13, Talant Dujshebaev ja havia fet mil i una càbales. Hombrados, Aguinagalde, Entrerius i Viran han entrat en la pista, però de poc ha servit. Ni Dinart reforçant la zona central de la defensa, ni la mixta de Parrondo sobre Laszlo Nagy i ni tampoc una altra mixta de Kallman sobre Iker Romero i Sierhei Rutenka han empetitit el FC Barcelona.

Els de Xavi Pascual no han abaixat el ritme, han plantat cara al rival i han posat contra les cordes el Ciudad Real.

Els últims deu minuts de la primera part han estat més tranquils. Les diferències s'han mantingut i la nota negativa l'ha protagonitzat Víctor Tomás. En un contraatac el blaugrana ha fintat el seu rival gairebé en arribar a l'àrea i s'ha fet mal al turmell del peu dret. El català ha hagut de deixar la pista. Amb la màxima diferència, vuit gols, s'ha arribat al descans (12-20).

Intenten sorprendre

img_23g.jpgEl descans ha anat bé al Ciudad Real per agafar aire i analitzar el seu rival. De dos en dos, els de la Manxa han anat escurçant distàncies, però no el suficient per posar en perill la superioritat blaugrana. En el minut 5 Cañellas marcava el 17 a 21, però en l’intent per acostar-s’hi encara més, el Barça ha fet un parcial de 0 a 3 i ha recuperat Víctor Tomás, després de la revinclada del primer període.

Imparables

El FC Barcelona Borges ha recobrat el nivell del primer temps. Saric ha tornat a estar espectacular a la porteria, la defensa 6-0 no ha perdut intensitat i en atac els blaugranes han estat imparables. Un parcial de 0 a 4 en el minut 16 ha col·locat els de Pascual a deu gols d'avantatge (18-28).

Dujshebaev ha tornat a confiar en el 5-1, però tampoc ha funcionat al Barça. Els blaugranes han seguit en la seva línia fins al final, un final en què l'equip manxec ha estat absent en la pista.

CIUDAD REAL, 26
FC BARCELONA BORGES, 33

Ciudad Real (12+14):
Sterbik, Kallman (7), Fernández (-), Evdokimov (1), Abalo (2), Metlicic (-), Cañellas (2) – set inicial – Gull (1), Aguinagalde (3), García Parrondo (4), Entrerrios (-), Morros (3), Dinart 1)

FCB Borges (20+13): Saric, Ugalde (7), Nagy (3), Jernemyr (-), Boldsen (-), Rocas (1), Oneto (1) – set inicial – Noddesbo (3), Tomás (1), Romero (5), Rutenka (7), Hansen (4), Igropulo (1)

Parcials cada 5 minuts: 0-4, 2-8, 5-12, 7-14, 10-16, 12-20 (descans) 15-21, 16-24, 18-27, 21-29, 24-31, 26-33 (final)

Àrbitres: Raluy López i Sabroso Ramírez