29.08.2009 20:59

A la final contra el Nimes (31-23)

Verònica Díez

El Barça Borges s'ha classificat per a la final de la Lliga dels Pirineus després de guanyar el Saint Raphaël per 31-23. Els blaugranes han hagut de suar la samarreta per desfer-se d'un conjunt francès molt agressiu i lluitador durant tot el partit.

Ja ho deia Xavi Pascual: “Les aparences de vegades enganyen”. El Saint Raphaël, un equip pràcticament desconegut a nivell estatal, no s'ha deixat intimidar i des del primer segon de joc ha plantat cara un FC Barcelona que malgrat mostrar una bona filosofia de joc no ha tingut el seu millor dia de cara a porteria. La sòlida defensa francesa i l'eficàcia dels seus porters han posat les coses encara més difícils al Barça.

Sense perdre el ritme

Foto_FC_Handbol_FCB_Saint_Raphael_semis.jpgEls dos equips han sortit a la pista amb les piles carregades al 100%. Tant Barça com Saint Raphael han marcat un ritme ofensiu molt ràpid. Això juntament amb la gran solidesa defensiva dels 6-0 que han plantejat els dos conjunts i la bona actuació baixa pals dels porters, Barrufet en el cas del FC Barcelona, ha estat la filosofia seguida per catalans i francesos durant el primer període. Les primeres diferències, això sí, sense passar dels dos gols d'avantatge, les ha marcades l'equip de Xavi Pascual.

Les exclusions fan mal

Les exclusions de Magnus Jernemyr i Marc Oneto en el minut 13 del primer temps han provocat els primers desavantatges per als blaugranes (6-7), desavantatges que han durat fins al minut 25, quan Albert Rocas ha marcat l'11 a 11 a la contra. El FC Barcelona ha agafat llavors la paella pel mànec i ha sabut mantenir-se per davant fins a arribar amb un 13 a 11 al descans.

Reacció blaugrana

2009-08-29_FCB_BORGES_-_SAINT_RAPHEL_003.JPGEn la represa el joc ha seguit el mateix guió. Els dos equips se n'han anat repartint els gols. El ritme de partit no ha baixat en cap moment. El punt d'inflexió ha estat un parcial de 7 a 0 que ha posat al Barça cinc gols per davant, amb el 27 a 21. A partir d'aquest moment el Saint Raphaël ha pecat de precipitació en atac el que ha facilitat la tasca ofensiva dels blaugranes a la contra.

Saric s'ha unit a la festa mentre els seus companys no donaven treva a la porteria contrària. Dani Sarmiento marcava la màxima diferència del xoc a quatre minuts per al final del partit (30-22). Impossible de remuntar tanta diferència per als francesos que, malgrat la seva situació, no han deixat de lluitar cada pilota i han donat la cara en tot moment.

FC BARCELONA BORGES, 31
SAINT RAPHAËL, 23

FCB Borges (13+18):
Barrufet (Saric, m.43), Víctor Tomás (2), Igropulo (1p), Garabaya (2), Iker Romero (5, 1p), Rutenka (4, 1p.), Juanin (3) – set inicial - Sarmiento (2), Ugalde (3), Nagy (2), Jernemyr (-), Hansen (1), Rocas (5, 1p), Oneto (1)

Saint Raphaël (11+12): Ploquin (Djukanovik, m.31); Viudes (2), Boisedu (1), Megannem (4, 1p.), Caucheteux (2), Chapius (5) – set inicial - Paillasson (1), Stehlik (4), Abily (3), Tomas (-), Zemanek (1), Fortuneau (-), Claire (-)

Parcials (cada 5 minuts): 2-2, 5-4, 7-8, 9-10, 10-11, 13-11 (descans) 15-13, 18-17, 20-20, 25-21, 27-22, 31-23 (final)

Àrbitres: Andreu Marín i Nacho García