18.08.2009 21:18

El treball defensiu, clau (26-34)

Gustau Galvache (enviat especial)

El FC Barcelona Borges ha debutat i ho ha fet amb victòria davant l’Skjern per 26 a 34. La defensa i el debut dels quatre nous jugadors blaugranes han esta les notes destacades d’un partit que el Barça ha dominat amb comoditat.

El Barça Borges ha basat la seva victòria en el treball defensiu, que ha ofegat l’atac local i ha permès sortir en velocitat. En l’aspecte ofensiu, els blaugranes han demostrat que estan assolint el treball tàctic realitzat durant la pretemporada. Moltes de les accions de gol eren resultat de la bona execució tàctica, malgrat el cansament propi d’aquesta fase de la pretemporada.

Expectació i primeres sensacions

Feia dies que les entrades estaven esgotades. Unes 3.000 persones omplien el pavelló de l’Skjern. Una dada més que demostra l’excel•lent acollida que està tenint el Barça Borges en aquesta gira per Dinamarca.

Xavier Pascual volia veure ben aviat l’estat de les noves incorporacions del Barça Borges i tres d’aquestes han sortit en el set inicial. Saric, Rutenka i Sarmiento han sortit a l'onze inicial i han debutat amb la samarreta blaugrana. Posteriorment ho ha fet Igropulo, als 11 minuts de joc.

Solidesa i efectivitat

QM3D1633.jpgEl Barça Borges ha sortit concentrat des el primer moment. La solidesa a la porteria de Saric, amb aturades de mèrit, ha estar acompanyada per una defensa sòlida. El quartet defensiu, format per Noddesbo, Nagy, Rutenka i Oneto, ha estat infranquejable en molts moments per a un Skjern que presentava dos vells coneguts dels aficionats a l’handbol com són l'entrenador Veroljub Kosovac, que havia estat porter del FC Barcelona d’handbol als anys 70, i l’exjugador del Reyno de Navarra San Antonio, Claus Jacokbsen.

L’efectivitat ofensiva ha donat resultats i després de dos gols consecutius de Rutenka, el Barça ha trencat el marcador d’inici amb un 2 a 7 als 4 minuts.

La consistència del joc blaugrana no afluixava i només amb l’exclusió d’Oneto, al minut 12, els danesos s’han acostat al marcador amb un 6 a 9. Però recuperada la baixa d’Oneto, el Barça Borges ha imposat de nou el ritme i un gol de Garabaya, a manca de tres minuts per a la fi de la primera part, ha donat al Barça Borges la màxima diferència del partit amb un 9 a 17 al marcador.

L’Skjern treu l’esperit

QM3D1650.jpgLa segona part del partit ha estat de tràmit pel que fa al resultat, tot i que els blaugranes han notat el cansament a causa del fort treball d’aquesta pretemporada. Fruit d’això, els danesos s’han tret l’esperit de lluita que els caracteritza i s’han acostat fins a quatre gols, 20 a 24, a l’equador de la segona part.

Pascual ha demanat temps mort per donar descans als seus homes i corregir alguns aspectes del joc i el FC Barcelona Borges ha mantingut la consistència defensiva malgrat que en alguns moments del segon període els ha costat atacar, cosa que demostra que encara estant en pretemporada.

Però aquesta segona part ha deixat altres detalls, com un Dani Sarmiento que s’ha mostrat molt segur en la direcció de l’equip i ha desenvolupat amb fluïdesa el joc. Per la seva banda, Rutenka i Igropulo s’han repartit la tasca dels llançaments des dels 7 metres i ho han fet amb un bon percentatge: 4 de 5 llançaments.

Rutenka ha estat el màxim golejador blaugrana, en el dia del seu debut, amb set gols.
La fitxa del partit
Skjern Handbold: Agerschou, Pedersen (5),Jakobsen (4),Riber (5),Ohm (6),Kozomara (1) i Jensen (3) -Set inicial- Winkler (p.s.),Gjessing (1), Krogh (-),Ostergaard (-),Mathiansen (-), Thomsen (-),Rasmussen (1)

FC Barcelona Borges: Saric, Nagy (4),Sarmiento (2),Rutenka (7),Rocas (2),Noddesbo (3) i Juanín (-) -Set inicial- Tomás (2), Garabaya (1), Lozano (-),Ugalde(2), Barrufet (p.s.),Boldsen (-), Hansen (3),Oneto (5), Molina (-), Igropulo (3) i Corrales(p.s.)

Àrbitres: Mortensen i Gramm Pedersen

Parcials: 2 -4 (5`); 3- 8 (10’); 6-10 (15’); 8-13 (20’);9- 15(25`) 11–18 (mitja part); 13-21 (35’) ; 18- 23 (40’) ; 20-25 (45’) ; 22-26 (50’) ;25 -30 (55’) ; 26– 34 (final).