16 títols, el millor any de la història

Club

27.06.2011 12:46

Jordi Clos

La Lliga conquerida per la secció de futbol sala tanca la millor temporada de la història del Barça, amb setze títols dels equips professionals. A més, se’ls ha d’afegir la Copa de la Reina en futbol femení i el triplet del Juvenil A.

Mai en els seus prop de 112 anys d’història el FC Barcelona havia alçat tants trofeus com en la temporada 2010/11. El curs daurat va culminar aquest diumenge, amb el Barça Alusport guanyant la Lliga . Era el setzè títol dels equips professionals blaugrana. El futbol sala ha estat un dels principals contribuents a la xifra rècord, ja que a banda de la Lliga, també es va fer amb la Copa d’Espanya , la Copa del Rei i la Copa Catalunya .

Triplet futbolístic

2011-05-28_PARTIDO_50.JPGIndiscutiblement, entre totes les copes assolides en l’exercici 10/11, la que més ressò internacional ha tingut és la Lliga de Campions que l’equip de futbol va adquirir a Wembley davant del Manchester United (3-1). Els de Guardiola tornaven al tron europeu amb un triomf indiscutible. Abans havien guanyat amb brillantor la Lliga –a tres jornades per a la conclusió del campionat- i la Supercopa d’Espanya .

Èxtasi al Palau

Com el Barça Alusport, el Regal Barça també ha engrandit el palmarès del Club amb quatre títols. La secció de bàsquet ha guanyat totes les competicions ACB ( Lliga , Copa i Supercopa ), així com la Lliga Catalana . Igualment plena d’èxit ha estat la temporada del Barça Borges. L’handbol barcelonista torna a ser campió d’Europa i de Lliga . Un doblet gegant arrodonit amb la Lliga dels Pirineus .

La secció d’hoquei patins, la més llorejada del Palau Blaugrana, ha participat en el millor any de la història amb la consecució de la Copa del Rei i la Copa Continental .

El femení i el Juvenil A, el colofó

Més enllà dels 16 títols aconseguits pels equips professionals del Barça en l’elit, destaca el paper de l’equip femení i el Juvenil A de futbol. Les noies que dirigeix Xavi Llorenç van aixecar la Copa de la Reina disset anys després, mentre que les joves promeses que entrena Òscar Garcia ho han guanyat absolutament tot: Lliga, Copa de Campions i Copa del Rei.