Campions de Lliga! (25-30)

14.05.2011 19:38

Ara sí que són campions. El Barça Borges ha assegurat matemàticament el títol de la Lliga Asobal. Només calia un punt però els de Xavi Pascual han sortit a guanyar contra el Naturhouse La Rioja i han dominat completament el partit.

NATURHOUSE LA RIOJA, 25
FC BARCELONA BORGES, 30

Naturhouse La Rioja (8+17):
Lorger (Aguinagalde), Juárez (1), Arrieta (-), Velasco (2), Sorrentino (2), Praznik (2), Garabaya (3) –set inicial– Parra (2), López (5), López Tarazaga (3), Amargant (1), Kojic (2), Abrao (2).

FC Barcelona Borges (15+15): Saric (Corrales), García (7), Tomás (6), Entrerríos (1), Sorhaindo (2), Sarmiento (1), Nagy (3) –set inicial– Romero (-), Jernemyr (-), Rutenka (4), Rocas (5), Oneto (-), Igropulo (1).

Parcials (cada cinc minuts): 1-2, 3-6, 3-9, 3-9, 4-12, 8-15 (descans), 12-20, 15-22, 18-24, 19-26, 21-28, 25-30 (final).

Àrbitres: Gude Prego i Gude Prego.

El camí l’han treballat molt bé des del començament de la temporada. I la Lliga Asobal, per fi, ha tornat a ser blaugrana. El Barça Borges ha rubricat el títol que des de feia una setmana havia apamat. Als blaugranes només els calia l’empat per cantar victòria, però no han volgut especular i el pavelló de La Rioja ha vist la millor versió d’un Barça que torna a guanyar la Lliga cinc temporades després.

A més, Juanín García ha posat la cirereta superant la xifra de 1.789 gols de Mateo Garralda, fins ara màxim golejador de la història de la Lliga. Amb els set gols que ha marcat l’extrem blaugrana, Juanín suma ja 1.792 gols, el millor realitzador del campionat en tots els temps.

El Naturhouse no respon

La sortida del Barça Borges ja ha estat premonitòria. Amb un Daniel Saric donant la tranquil•litat necessària a la porteria –i més després de la lesió de Johan Sjöstrand–, els blaugranes no han volgut perdre el temps i han començat a sumar. Només l’1-0 ha estat favorable als de Jota González. A partir d’aquest primer gol (que ha arribat als dos minuts i mig de joc), l’allau blaugrana ha estat titànic.

Ja en els primers minuts Juanín García ha fet història i el públic de La Rioja li ho ha reconegut aplaudint el seu segon gol, el 1.789 de la seva carrera.

Celebracio_Asobal_1.jpgRecuperant pilotes i forçant errades del rival, els de Pascual han obert una escletxa insalvable. La diferència en el marcador ha estat de 10 gols de màxima ja en el primer temps (5-15), però la sensació entre un i l’altre equip ha estat encara més abismal. El Barça s’ha permès el luxe de frenar un pèl el seu joc, perquè el Naturhouse estava en coma. Durant 10 minuts, cap dels dos equips ha marcat (el parcial als 15 i als 20 minuts ha estat el mateix, 3-9).

Amargant ha volgut fer revifar el seu equip el dia del seu comiat, però les millors ocasions locals han acabat avortades (fins i tot 7 metres) per un majestuós Saric, que en els darrers segons del període ha encaixat tres gols que han permès als de Logronyo acostar-se tímidament al marcador (8-15).

Segona part més activa

Amb la sortida a la represa, el Naturhouse ha volgut oferir una altra imatge, cosa que ha pogut fer de manera fàcil. Sota la direcció d’un inspirat Garabaya, els locals han imprès un ritme de joc més ràpid. Però en el teva-meva el Barça ha tingut la paella pel mànec, ja que, si més no, comptava amb la renda favorable.

Els de Jota han viscut actius fins que les forces han aguantat i la moral no s’ha fos cada cop que Saric desviava la pilota.

A la contra, els blaugranes han continuat fent mal. Víctor Tomás, Juanín García i un hàbil Dani Sarmiento, tant en defensa com en atac, han tornat l’avantatge a prop dels 10 gols de diferència.

Els darrers cinc minuts han estat un regal per a Daniel Saric, i també per a Rodrigo Corrales, el porter del segon equip, que ha tingut participació en una victòria que val la ratificació a una Lliga.