Victòria del col·lectiu (95-79)

19.09.2010 18:53

Llorenç Tarrés

El Regal Barça s’ha proclamat campió de la Lliga Catalana després de guanyar amb claredat el DKV Joventut al Palau Blaugrana. Els blaugranes, en un partit notable, han sentenciat el triomf en el primer temps.

El conjunt de Xavi Pascual ha arribat a dominar de 28 punts, distància que al final els badalonins han pogut reduït una mica. En tot cas, la victòria dels locals ha estat justa i contundent. Terence Morris, amb 17 punts i 8 rebots, ha estat triat com l’MVP de la final.

El Regal Barça ha sortit amb força, especialment un Morris entonat que ha anotat els cinc primers punts de l’equip. La primera estrebada blaugrana ha estat important i el DKV Joventut ja ha anat a remolc des d’aleshores.

2010-09-19_FCB_REGAL_-_DKV_JOVENTUT_011.JPGAmb un encert extraordinari des dels 6,75, els blaugranes han anat ampliant l’avantatge, i una gran cistella de Mickeal ha col·locat el 17-9. La Penya estava grogui, amb molts problemes per tancar el rebot i zero opcions de córrer al contraatac. El primer quart, que s’ha tancat amb un clar 25-15, explica perfectament el desenvolupament de la final.

El partit queda sentenciat

Si el primer quart ha estat complet, el segon ha seguit el mateix guió, més cruel encara per als badalonins, incapaços de frenar l’arsenal ofensiu blaugrana. La diferència ha anat creixent de manera desmesurada (44-20) i, durant uns minuts, cada atac blaugrana era cistella mentre que cada atac del DKV era un martiri. Pepu Hernández no trobava solucions.

Al descans, les estadístiques parlaven per si soles: el joc interior (20 a 12) i el perímetre (21 a 8) tenien clar color del Regal Barça. Al descans, els de Pascual ja disposaven de 21 punts d'avantatge (50-29). Això ha permès afrontar amb certa tranquil·litat el segon temps.

Punts repartits

2010-09-19_FCB_REGAL_-_DKV_JOVENTUT_028.jpgEn el tercer quart el Regal Barça, amb Ricky dirigint (9 assistències) i Morris executant, ha arribat a la màxim diferència (+28). Per la Penya, només Norel (21 punts, màxim anotador) i les accions de Josep Franch mantenien els verd-i-negres. Però cada vegada que els locals trepitjaven l’accelerador perforaven un i altre cop la defensa rival. A més, de manera repartida, i és que tots els jugadors excepte Basile han anotat algun punt.

El DKV Joventut ha retallat diferències a l’últim quart, però en cap moment ha pogut fer perillar la victòria d’un Regal Barça que, tot i un cert relaxament, ha acabat agradant els aficionats del Palau. De mica en mica, l’equip va acostant-se al nivell òptim.