El Barça Borges amplia l’hegemonia (38-31)

29.08.2010 19:24

Llorenç Tarrés

El Barça Borges s’ha proclamat campió de la XIV edició de la Lliga dels Pirineus al batre el Fraikin Granollers a Berga. El conjunt de Xavi Pascual suma l’onzè títol blaugrana en aquesta competició i el primer de la temporada.

No ha pogut tenir millor estrena oficial el Barça Borges 2010-11, que segueix ampliant la seva hegemonia al torneig . Tampoc Laszlo Nagy, que ha aixecat el seu primer trofeu com a capità, després d’heretar el braçalet de David Barrufet, i Johan Sjöstrand, que ha ofert un recital d’aturades. Rutenka, amb set gols, ha estat el màxim anotador del partit.

Sjöstrand marca la diferència

2010-08-29_FCB_BORGES_-_FRAIKIN_BM_GRANOLLERS_007.jpgEl Barça Borges ha arrencat dominador, amb un Sjöstrand enorme sota pals als primers minuts que ha permès agafar els primers avantatges. Amb un atac molt ordenat i amb una fluida connexió amb el pivot, l’equip de Xavi Pascual semblava que podria obrir forat ben aviat, però un parcial del Granollers de 0-3 ha donat el primer avantatge als de Manolo Cadenas (5-6).

Nikcevic feia mal al contraatac, inutilitzant les variants defensives dels blaugranes (Pascual ha passat del 6-0 tradicional a diferents defenses amb avançats), que no obstant han respost de manera contundent: un parcial de 4-0 que han arrodonit després eixamplant el marcador fins al 15-10. Nagy, Rutenka i Rocas s’han mostrat efectius des de les seves respectives posicions, però la defensa del Granollers s’ha endurit i el Barça Borges ha patit un petit sotrac.

Tot i les bones intervencions de Sjöstrand (set aturades al descans, quinze en total), el Fraikin Granollers ha ajustat el marcador gràcies a les accions d’Svitlica. Precisament el serbi, en l’últim segon del primer temps, ha deixat l’avantatge blaugrana a la mínima expressió (18-17) al descans.

Es trenca el partit

2010-08-29_FCB_BORGES_-_FRAIKIN_BM_GRANOLLERS_026.jpgAls primers minuts de la represa, el guió no ha variat. Sjöstrand ha aturat els dos primers llançaments rivals i semblava que el Barça Borges tornava a obrir forat (20-17), però els vallesans no donaven el seu braç a tòrcer.

A l’equador del segon temps, el Barça Borges finalment ha pogut trencar el partit. Un bon Igropulo, els contraatacs de Juanín, els gols de Rutenka i sobretot les aturades de Sjöstrand han trencat el duel (28-23). El Granollers ha intentat mantenir-se amb vida però el Barça Borges ha administrat el marcador a la perfecció i ha acabat aixecant el trofeu de campió sense angúnies.

Acompanyats per la directiva

Els jugadors del Barça Borges han rebut el suport a les grades del directiu responsable de les seccions professionals del club, Joan Bladé. La Lliga dels Pirineus és el primer títol que les seccions professionals del FC Barcelona aporten aquesta temporada.

El Barça Borges, amb el títol de la Lliga dels Pirineus. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.
La fitxa del partit
FC BARCELONA BORGES, 38
FRAIKIN GRANOLLERS, 31

FC Barcelona Borges (18+20):
Sjöstrand, Noddesbo (5), Juanín (5), Dani Sarmiento (2), Igropulo (2), Rutenka (7), Nagy (4) –set inicial-, Víctor Tomàs, Entrerríos (1), Sorhaindo (2), Ugalde, Iker Romero (4), Jernemyr (1), Rocas (4), Oneto (1) i Saric.

Fraikin Granollers (17+14): Ohlander, Raigal (3), Ferrer (3), Garcia (5), Puig (2), Svitlica (5), Nikcevic (5) –set inicial-, Pujol (4), Del Arco, Blanxart, Malasinskas (2), Capdevila, Campos, Nenadic, Pérez, Resina (2) i Manel Cirac.

Parcials: 4-3, 9-7, 12-8, 14-10, 16-14, 18-17 (descans), 22-20, 26-23, 28-24, 29-26, 34-27 i 38-31 (final)

Àrbitres: Andreu Marín i Javier Pastor.