Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Temporada activa a la Fundació


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

29.06.2010 13:16

Temporada activa a la Fundació

www.fcbarcelona.cat


La Fundació FC Barcelona tanca una temporada fructífera amb catorze centres XICS i quatre noves Jornades d’Esport Solidari. Les aliances amb l’ONU han ampliat els seus beneficiaris i el seu abast territorial.


La Fundació FC Barcelona tanca la temporada 2009/10 amb una substancial ampliació de beneficiaris tant en els programes propis com en els de col·laboració amb les Nacions Unides. En total uns 220.000 nens i joves d’arreu del món es beneficien de les accions impulsades.
 
Catorze centres XICS
 
2010-05-18_XICS_CARMELO_14.JPGLa xarxa XICS s’ha ampliat enguany, en l’àmbit internacional, amb la inauguració de centres a Mèxic, l’Equador, Burkina Faso i Malawi. Més a prop, a Barcelona, també s’ha presentat el primer XICS de la ciutat comtal al barri del Carmel i se n’ha projectat un altre a l’Argentina. En total, la família XICS suma catorze centres en quatre cotinents amb més de 15.000 beneficiaris.
 
Cuatre noves JES
 
Les Jornades d’Esport Solidari (JES) també han tingut el seu recorregut durant aquesta temporada. Se n’han desplegat quatre de noves. Dues a Catalunya –amb la Fundació Fòrum de les Cultures i la Fundació IRES– i dues més a l’estranger, una d’aquestes a l’Equador i les altres a Mali.

Consolidació de ‘Fem equip, fem ciutat’
 
En l’àrea d’Esport i Ciutadania el programa ‘Juga-la!’ continua fomentant els valors positius de l’esport a les aules catalanes, alhora que ‘Fem equip, fem ciutat’, el programa que proposa models de conducta positius per als clus esportius de base, ja s’aplica a Barcelona, Tarragona, Mataró, Caldes de Montbui, Castelldefels, Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu de Codines.
 
Campanya de sensibilització amb l’Unicef
 
DSCF3000.JPGUna de les accions més destacades de l’any en relació amb l’aliança amb l’Unicef va ser la campanya de sensibilització ‘La sida també és cosa de nens’, desplegada al desembre passat amb l’objectiu de donar a conèixer l’impacte d’aquesta malaltia en els infants africans. Alhora, l’aliança s’ha ampliat geogràficament a vint països del con sud de l’Àfrica, on es treballa en un fons temàtic sobre la sida.
 
Ampliació a Colòmbia amb UNHCR/ACNUR
 
La lluita en favor dels refugiats i desplaçats en col·laboració amb UNHCR/ACNUR ha continuat donant suport integral a nens i joves en camps de refugiats a Rwanda -on es va fer una visita al març-, el Nepal i l’Equador i ha ampliat el seu espectre també als desplaçats interns de Colòmbia.
 
La primera càtedra impulsada per un club esportiu
 
2010-05-27_BARCELONA_UOC_01.JPGEn el marc de l’aliança amb la UNESCO, al maig es va presentar la nova càtedra UNESCO-FCB-UOC de l’Esport com a eina per a la coexistència social i la resolució de conflictes que s’iniciarà el curs vinent. És el primer cop que el Barça i una universitat s’alien per dissenyar uns estudis. L’objectiu principal d’aquests estudis és promoure la cohesió social i resoldre conflictes de manera pacífica a través de l’esport.
 

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana