Activitats conjuntes amb la Fundació Leo Messi

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

28.06.2010 13:09

Activitats conjuntes amb la Fundació Leo Messi

www.fcbarcelona.cat


La Fundació FC Barcelona i la Fundació Leo Messi han iniciat diversos projectes en favor de la infància vulnerable a l'Argentina. Entre ells, un nou XICS, la lluita contra la malaltia de Chagas i la remodelació d’un camp de futbol.


La Fundació FC Barcelona i la Fundació Leo Messi han iniciat diverses iniciatives solidàries a l’Argentina per a la promoció de l'educació, la salut, l'esport i el desenvolupament en les zones del país més afectades per la pobresa. Aquests projectes se centren en 3 línies d'actuació:

► Creació del centre XICS Añatuya

Formarà part de la Xarxa Internacional de Centres Solidaris que la Fundació FC Barcelona ha impulsat a tot el món i es posarà en marxa a les instal·lacions de l’escola Sagrada Familia, a la localitat d'Añatuya. A través d'aquest programa es donarà suport integral en educació, salut, nutrició, suport psicosocial, informàtica i esport als nens i nenes més desafavorits de la zona.

Les activitats del XICS Añatuya, un cop ja s'ha realitzat la selecció dels nens i joves beneficiaris segons criteris de vulnerabilitat, s'iniciaran en els propers mesos.

► Suport a la lluita contra la malaltia de Chagas

2009-09-23_ENTRENO_23.JPGAquesta zona del nord de l'Argentina es caracteritza per una alta prevalença de la malaltia de Chagas, una dolència produïda per un paràsit, ‘Trypanosoma cruzi’, que es transmet a través del ‘Triatoma infestans’, insecte hemípter que viu i es reprodueix entre la canya i el tova dels ‘ranchitos’, i que provoca alteracions cardíaques amb una alta mortalitat en pacients adults aparentment sans.

Es dotarà el laboratori de l'Hospital de Añatuya d'un nou equip de PCR capaç de detectar precoçment la malaltia en els nens i joves, per prevenir el desenvolupament de la malaltia crònica i, per tant, de l'afectació cardíaca que produeix una elevada mortalitat en l'edat adulta. Aquest programa i la formació del personal es porta a terme en col·laboració amb la Universitat de Rosario.

► Remodelació d'un espai esportiu i educatiu a Rosario

La remodelació es troba en la fase final i es tracta d'un dels espais esportius de Rosario situat al predi Parque del Mercado, al districte sud, al cor del barri de Fonavi. Rosario és on segueix vivint gran part de la família Messi, i on Leo passa sempre les seves vacances en companyia dels seus familiars i amics.

En aquests camps és on Leo va començar a jugar a futbol quan era petit. Se n'ha projectat la remodelació pel mal estat en què es trobaven i amb l'objectiu de desenvolupar-hi activitats educatives i esportives per a la transmissió de valors a través de l'esport als nens i nenes i joves del barri.

Més informació a la Fundació Leo Messi .
Activitats conjuntes amb la Fundació Leo Messi
Tot enllestit el proper curs
En el proper curs escolar, els nens i nenes més necessitats d'aquesta zona de l'Argentina ja es podran beneficiar d'aquests nous programes on l'esport en general, i el futbol en especial, s'utilitza com una eina educativa i d'integració social.

Aquesta és la filosofia que comparteixen les dues fundacions i que han volgut posar al servei dels infants i joves més desafavorits, gràcies a un conveni signat al novembre del 2009. Ambdues fundacions pretenen obrir al món els beneficis d'aquest acord, amb una especial atenció al continent africà, on es desenvoluparan les properes accions conjuntes.


Comparteix a

Notícies Fundació