FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

27.05.2010 14:38

El Barça a la Universitat

www.fcbarcelona.cat


La Fundació ha presentat la nova càtedra UNESCO-FCB-UOC de l’Esport com a eina per a la coexistència social i la resolució de conflictes que s’iniciarà el curs vinent. És el primer cop que el Barça i una universitat s’alien per dissenyar uns estudis.


En el marc de l’aliança entre la Fundació FC Barcelona i la Unesco, signada el novembre del 2007, aquest dijous s’ha presentat la nova càtedra UNESCO-FCB-UOC de l’Esport com a eina per a la coexistència social i la resolució de conflictes. La càtedra es cursarà de manera virtual a la Universistat Oberta de Catalunya (UOC) amb la que la Fundació ha establert un conveni de col•laboració.

Objectius: promoure la cohesió social i resoldre conflictes

L’objectiu principal d’aquests estudis és promoure la cohesió social i resoldre conflictes de manera pacífica a través de l’esport. La càtedra oferirà procediments, actituds i competències perquè els estudiants puguin analitzar i aplicar les possibilitats de la pràctica esportiva com a eina d’intervenció educativa i de transmissió de valors en contextos de baixa coexistència social i alta conflictivitat.

Iniciativa pionera en el món del futbol

2010-05-27_BARCELONA_UOC_08.JPGA l’acte de presentació, celebrat a la Sala Roma del Camp Nou, hi han assitit el president del FC Barcelona, Joan Laporta; la rectora de la UOC, Imma Tubella; la directora general de la Fundació FC Barcelona, Marta Segú, el director del Campus per la Pau (UOC), Eduard Vinyamata i el director del Centre Unesco de Catalunya, Miquel Àngel Essomba.

El president del FC Barcelona i director honorífic de la Càtedra, Joan Laporta, ha destacat la novetat que suposa la posada en marxa d’aquesta iniciativa, ja que el Barça esdevé “el primer club esportiu que fomenta a nivell acadèmic la pràctica de l’esport com a eina de coexistència i resolució de conflictes”.

Per a la seva banda, la rectora de la UOC, Imma Tubella, ha resaltat el potencial educatiu dels esports i ha subratllat que “amb aquesta Càtedra reforcem el compromís solidari de Catalunya amb el món i amb l’accés universal a la cultura i a l’educació. Tant el Barça com la UOC són institucions catalanes, de país, obertes al món, a les cultures i a les idees i tenen presència a tot el món”.

El primer curs s’iniciarà a l’octubre

La nova Càtedra UNESCO-FCB-UOC de l’Esport com a eina per a la coexistència social i la resolució de conflictes, comprèn un Màster estructurat en dos postgraus:

- Postgrau I de “Sociologia, Pedagogia i Drets Humans ”
- Postgrau II de “Psicologia, Geopolítica i Drets Humans”

En la primera edició, s’impartirà el Postgrau I, que constarà de 750 hores lectives i s’iniciarà el proper mes d’octubre fins l’abril-maig de 2011. La inscripció es pot realitzar a partir d’aquest mes de juny. El curs serà impartit per professors de gran prestigi experts en pedagogia, esport, resolució de conflictes, drets humans i coexistència social. Cada postgrau tindrà un cost de 1.000 euros que servirà per a cobrir les despeses, doncs el benefici per a les tres institucions és inexistent.
Foto: Miguel Ruiz / FCB
Foto: Miguel Ruiz / FCB
Ampli públic potencial
A través de classes pràctiques i teòriques, els continguts de la Càtedra giren al voltant de tres eixos principals: la Formació i la Docència, la Recerca i la Divulgació amb l’organització de conferències, seminaris internacionals i publicacions. El curs està dirigit a professionals de l’àmbit de l’educació, la psicologia, l’esport i l’atenció primària, així com a organitzacions no governamentals i associacions relacionades amb la cooperació al desenvolupament i els drets humans.

La primera edició del curs es durà a terme en català i castellà i la segona es completarà amb l’anglès i el francès. El FC Barcelona ha invertit 187.000 euros en la posada en marxa d’aquesta iniciativa educativa.


Comparteix a

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana