FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

18.05.2010 13:36

Es presenta el XICS Carmel i Entorn

www.fcbarcelona.cat


La Fundació FC Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport de l’Obra Social de La Caixa, iniciaran el proper mes de setembre les activitats al centre “XICS Carmel i Entorn”, a l’IES Ferran Tallada, al districte d’Horta-Guinardó.


Aquest dimarts al matí s’ha dut a terme la presentació del que serà el primer centre a Barcelona de la Xarxa Internacional de Centres Solidaris per a l’Educació i l’Esport que, des de l’any 2006, impulsa la Fundació del FC Barcelona a diferents països d’Amèrica Llatina, Àfrica, Europa i Àsia per atendre nens, nenes i joves en situació de vulnerabilitat i/o risc d’exclusió social. L’acte de presentació ha comptat amb l’assistència del president del FC Barcelona, Joan Laporta; l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; la directora general de la Fundació FC Barcelona, Marta Segú; i la directora adjunta de l’Obra Social de La Caixa, Elisa Duran.

Se’n beneficiaran 80 joves

2010-05-18_XICS_CARMELO_28.JPGEl futur XICS Carmel i Entorn estarà ubicat a les instal•lacions de l’Institut d’Educació Secundària Ferran Tallada i tindrà capacitat per a uns 80 nois i noies, entre 10 i 16 anys, que estiguin en situació de vulnerabilitat i/o risc d’exclusió social. Serà un centre obert destinat a donar suport solidari i integral als beneficiaris des de diferents àmbits: educatiu, psicosocial, esportiu, lleure, familiar i d’educació sanitària i nutricional. Al centre s’oferirà reforç escolar, activitats esportives, tallers, classes d’informàtica, formació sociolaboral i orientació familiar, sempre en horari extraescolar.

Diferents espais de l’IES Ferran Tallada seran transformats durant els propers mesos per garantir que al mes de setembre del 2010 puguin obrir les dependències i serveis del XICS Carmel i Entorn. El centre solidari tindrà una aula, tres despatxos de direcció i dos espais polivalents, a més de poder disposar de dues aules a l’Institut.

“És un dia de culminació”

Per Joan Laporta la presentació d’aquest centre “és un dia de culminació. Estic molt satisfet perquè la idea de repensar la Fundació ha estat un èxit”. El president del Barça també ha afegit: “És el darrer XICS que presento. He viatjat per tot el món portant el cor del Barça. Amb aquesta presentació el Barça continua creixent”.

2010-05-18_XICS_CARMELO_14.JPGL’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, també ha expressat la seva satisfacció: “L’esport ha estat sempre un element per fer ciutat. Avui s’exposa la vocació social d’una entitat que guanya lligues al camp però que també ajuda a guanyar altres lligues al barri”. Hereu també ha destacat la xarxa de centres solidaris: “Estic molt orgullós que abans de venir a Barcelona hagueu viatjat per tot el món portant aquest programa”.

Objectius del centre

2010-05-18_XICS_CARMELO_02.JPGEls objectius principals del XICS Carmel i Entorn seran lluitar contra l’abandonament i fracàs escolar dels nois i noies entre 10 i 16 anys més vulnerables i en risc d’exclusió social, oferint-los un programa de reforç escolar, un programa de suport en temes d’educació sanitària, hàbits saludables i nutrició, facilitar-los l’accés a la pràctica esportiva i oferir també un programa d’atenció a les seves famílies per facilitar el seguiment de la vulnerabilitat a les unitats familiars.

A més, també s’oferirà un programa de pràctiques per a l’alumnat de formació professional de l’IES Ferran Tallada o altres centres de la ciutat que estiguin cursant estudis de tècnic superior d’Integració social; tècnic superior en animació sociocultural i tècnic superior d’activitats físiques i esportives.
El Carmel s'ha vestit del Barça per presentar el nou centre XICS. Fotos: Miguel Ruiz - FCB.
El Carmel s'ha vestit del Barça per presentar el nou centre XICS. Fotos: Miguel Ruiz - FCB.
L’IES Ferran Tallada
Aquest institut públic d’educació secundària, situat al carrer Doctor Bové, 45, al barri del Carmel, districte d’Horta-Guinardó, té una oferta formativa variada, amb ensenyaments d’ESO, batxillerat i formació professional. Pel que fa a la formació professional, s’imparteixen cicles formatius d’educació infantil, animació sociocultural, atenció sociosanitària i integració social.

Serà el primer institut de Barcelona que acollirà un centre solidari de la Fundació FC Barcelona, una iniciativa que es va posar en marxa fa quatre anys, impulsada per l’actual Junta Directiva i dirigida per Joan Laporta. Amb aquest nou espai, la Fundació del Barça compta en l’actualitat amb 13 centres solidaris ubicats al Marroc, Senegal, Brasil, l’Equador, l’Índia -amb dos centres-, Mèxic -amb dos centres-, Mali, Malawi, Burkina Faso i Catalunya (Santa Coloma de Gramenet i Barcelona -barri del Carmel, districte d’Horta-Guinardó). Tots aquests compten amb la col·laboració d’entitats i autoritats locals que ajuden un total de 10.000 nens arreu del món.


Comparteix a

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana