FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Reportatge sobre: Fundació FC Barcelona

Imatge del reportatge titulat: Esport i ciutadania

Esport i ciutadania

La pràctica esportiva i els valors de la ciutadania responsable conflueixen en l’esportivitat com a expressió més noble de l’esport i, alhora, del civisme que ha d’impregnar tots els àmbits de la vida social.

Esport i ciutadania és una expressió que van popularitzar als anys 30 del segle passat el president del FC Barcelona aleshores, Josep Sunyol, des de les pàgines del seu diari esportiu “La Rambla”, i Pompeu Fabra, llavors president de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC). Ambdós, grans impulsors i defensors de la màxima extensió de la pràctica esportiva com a estratègia social de foment del civisme.

Ells aleshores, i ara nosaltres, des de la Fundació FC Barcelona, partim del convenciment que els valors associats a l’esportivitat, les actituds i els comportaments que caracteritzen un bon esportista són idèntics als que observa un bon ciutadà. Per a nosaltres, els valors de l’esportivitat són els valors del civisme, i per això l’esport és un element socialitzador i cohesionador de primera importància i altament positiu i eficient.

Sota la denominació genèrica “Esport i Ciutadania” la Fundació FC Barcelona aplega tot un seguit de programes d’actuació agrupats en quatre grans àrees:

Educació i esportivitat

RIMG0453.JPGFem servir l’esport com a model, exemple i material d’estudi a les aules i els valors de l’esportivitat com a eina per al desenvolupament humà i social dels escolars. Parlem, doncs, de programes en què l’esport és el vehicle transmissor de l’educació en valors.

Defensem una pràctica esportiva de qualitat ètica, realment orientada al que l’esport té d’essencial perquè sigui un element socialitzador positiu. Per això fomentem l’esportivitat amb programes d’actuació específics.

Cohesió social i assistència

Posem tot el potencial cívic i ètic de l’esport al servei d’una societat més justa i cohesionada, sense discriminacions de cap mena i solidària amb els més febles. Fem públic el nostre propi compromís, com a persones i com a esportistes, amb els més desafavorits.

Arts i lletres

Considerem la cultura un bé social i un element de felicitat personal del qual l’esport forma part viva i fonamental. Per aquest motiu proposem iniciatives culturals i artístiques que enriqueixen el coneixement col•lectiu.

Investigació, desenvolupament i innovació

El pensament i la ciència, l’esforç dels creadors i els investigadors, són elements fonamentals per al progrés de la societat. Per això dinamitzem activitats que fomenten el progrés científic i afavorim que es generalitzin al màxim els beneficis d’aquestes activitats en els àmbits social i de la salut.


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana