Planas torna al lateral esquerre del filial

Barça B

18.10.2010 17:41

Jaume Marcet / Aida Soriano

Després de sis setmanes sense jugar, el futbolista de Sant Celoni va disputar els 90 minuts contra el Nàstic de Tarragona, en un partit molt complet, ja que va contribuir a l’empat del Barça B al Nou Estadi.

“M’he sentit molt còmode, pensava que físicament potser estaria una mica més baix que els meus companys, però no, m’he notat bé i estic satisfet pel partit”, explicava Carles Planas a Barça TV al final del matx entre el Gimnàstic de Tarragona i el Barça B (1-1) . I és que dissabte passat, el lateral esquerre del filial blaugrana va tornar a ser titular i va jugar els 90 minuts contra el Nàstic, en què va fregar “un molt bon nivell”, tal com assegurava Luis Enrique, el tècnic del B, en la roda de premsa posterior al compromís en terres tarragonines.

Bon paper contra el Nàstic

161010_Nastic-Barxa_B7.jpgPlanas és un futbolista ràpid, intens, ferm en defensa, difícil de superar pels rivals i que alhora té facilitat per incorporar-se a l’atac. I contra el Nàstic de Tarragona, va haver de posar en joc moltes d’aquestes qualitats, ja que es va haver de veure les cares amb el migcampista Àlex Cruz. “Ha estat possiblement el jugador més desequilibrant de l’equip contrari, a part de ser hàbil era molt ràpid”, afirmava el lateral esquerre del Barça B. I analitzava així la seva pròpia actuació: “A excepció de les dues primeres jugades, que no he estat gaire a sobre [d’Àlex Cruz] i ha aconseguit desbordar, crec que després he estat a sobre i he estat contundent amb ell i m’ha anat bé”.

Sis jornades absent

161010_Nastic-Barxa_B9.jpgAbans del partit contra els tarragonins, Carles Planas portava sis jornades sense jugar. Es va estrenar a la Segona A en el primer partit del Barça B davant el Celta de Vigo (1-2) a Balaídos, on va jugar 76 minuts. Des d’aleshores, el lateral esquerre de Sant Celoni no havia disputat cap minut més. La lesió d’Abraham i la convocatòria amb la selecció espanyola sub-19 de Marc Muniesa , els dos jugadors que s’havien alternat la posició de lateral esquerre durant les darreres jornades, van possibilitar l’entrada de Planas a l’onze inicial contra el Nàstic.

El defensa del filial és plenament conscient de la competència que hi ha al Barça B en aquesta demarcació: “La veritat és que està costant, ja ho estic veient. Vaig jugar el primer partit, després he quedat uns quants partits fora. Ara torno, però això va com va, perquè el míster fa moltes rotacions i ens hem d’acostumar”.

Disposat a lluitar per un lloc

2010-09-03_ENTRENAMIENTO_BARxA_B_002.jpgAl Barça des de l’Aleví B, on va arribar la temporada 2001/02 procedent de la PB Sant Celoni, Planas, de 19 anys, és pacient i treballa dia a dia per guanyar-se un lloc a l’onze inicial del filial: “Has de continuar treballant al màxim i donar-ho tot a cada entrenament per demostrar que pots ser tu el que jugui el cap de setmana com a titular. Es valoren molt els entrenaments, són molt importants. Donar-ho tot a cada entrenament és la clau per poder jugar el cap de setmana”. Contra el Nàstic, Planas va ocupar el lateral esquerre pel qual tantes setmanes havia lluitat i va realitzar un molt bon paper. Ara, per al proper partit contra l’Osca, tal com sempre afirma Luis Enrique, “d’ell depèn continuar”.
Carles Planas en la primera jornada al camp del Celta de Vigo. Fotos: arxiu FCB/Diego Pérez.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player

Talismà fora de casa
Amb Carles Planas com a lateral esquerre, el Barça B ha aconseguit els únics quatre punts com a visitant, en els dos únics partits que ha jugat el defensa de Sant Celoni. Els primers tres punts es van aconseguir en l’estrena del filial a Balaídos contra el Celta de Vigo (1-2) i el quart ha estat aquest cap de setmana al Nou Estadi de Tarragona (1-1).