El filial debuta amb victòria (1-2)

Barça B

28.08.2010 20:00

Aida Soriano

El Barça B ha guanyat el Celta de Vigo a Balaídos en l’estrena a la Segona A. Jonathan Soriano i Andreu Fontàs han estat els golejadors blaugranes, en un matx en el que ha destacat la gran actuació del porter Miño.

Balaídos ha estat l’escenari del partit del retorn del filial del Barça a la categoria de plata del futbol estatal. I els jugadors de Luis Enrique han començat de la millor manera possible: sumant els tres primers punts de la temporada en vèncer per 1-2 el Celta de Vigo.

Tot i que la iniciativa del matx, molt disputat, ha anat a càrrec dels blaugranes, en el primer temps el conjunt dirigit per Paco Herrera ha posat en problemes la defensa del Barça, però s’ha trobat amb un gran Miño sota pals. Durant el matx, Carlos Carmona, Saúl Berjón i Abraham Minero, tres de les quatre noves incorporacions del filial per aquest nou curs, s’han estrenat en competició oficial amb la samarreta blaugrana.

Miño evita la golejada

Durant la primera meitat, el Barça B s’ha mostrat frágil en defensa, però molt efectiu en atac. El porter del filial blaugrana Rubén Miño ha efectuat 8 aturades als davanters del conjunt gallec mentre que el del Celta tan sols s’ha vist obligat a fer-ne una. Miño ha estat, sens dubte, el jugador clau del filial evitant el gol del rival en repetides ocasions. Papadopoulos, David Rodríguez, Quique de Lucas i l’ex-blaugrana Trashorras han posat a prova una i altra vegada les habilitats del porter del filial, que ha ratllat a un gran nivell i ha aconseguit mantenir la porteria del Barça B a zero.

Nolito, assistent

celta_1.jpgEl primer gol del conjunt de Luis Enrique ha arribat a la mitja hora de joc quan Nolito ha assistit magistralment amb una passada interior al cor de l’àrea Jonathan Soriano, que ha trepitjat la pilota davant el porter i ha marcat a porteria buida (min.28). Quinze minuts més tard, a pocs minuts pel descans i després de varies ocasions clares de gol del Celta, el Barça ha marcat el segon gol del matx. Fontàs i Nolito s’han inventat una paret a la frontal que Fontàs, entrant des del darrera i trepitjant àrea, s’ha encarregat de convertir en el 0-2.

El Celta escurça diferències

En la represa, el filial blaugrana ha sortit molt més endollat i més intens. La iniciativa en atac ha anat a càrrec del Barça B i el Celta no ha assetjat amb tanta decisió la porteria del filial. Benja, Thiago i Nolito han pogut ampliar distàncies al marcador, però a quinze minuts del final, el Celta de Vigo ha aconseguit, per mediació de David Rodríguez, un gol merescut, sobretot per les ocasions de la primera meitat (1-2).

Fins el final, el Celta de Vigo ha buscat l’empat, però Miño i la defensa blaugrana han estat capaços de frenar les incursions del conjunt gallec, que ha vist com els primers tres punts de la temporada han volat cap a Barcelona.

Rubén Miño, el gran protagonista del matx, en una acció del xoc contra el Celta. Fotos: Diego Pérez.