Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Franquesa: “Ens hem d’obrir a la ciutat”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

29.07.2009 16:00

Franquesa: “Ens hem d’obrir a la ciutat”

www.fcbarcelona.cat


El vicepresident institucional i de patrimoni, Joan Franquesa, veu l’aprovació de la reordenació de les Corts com una bona ocasió per convertir la zona en “un punt de trobada” i abandonar el concepte “d’espai tancat, egocèntric i excloent” d’ara.


Amb la satisfacció d’haver fet un pas endavant en la remodelació de la zona de les Corts, després que dimarts s’aprovés l’acord per a la transformació de les instal·lacions esportives del Barça i el seu entorn , Joan Franquesa ha parlat per a l’informatiu ‘Barça Notícies Migdia’ de Barça TV.

Punt de trobada

60-532_20.jpgAmb la reordenació de l’espai que envolta el Camp Nou, el vicepresident institucional i de patrimoni del FC Barcelona ha reconegut que el club es vol obrir a la ciutat: “La percepció d’una persona que passeja pel carrer Arístides Maillol és que darrere d’una tanca hi ha una cosa que es diu FC Barcelona. I això no pot ser així”. Per aquesta raó l’objectiu d’aquesta transformació és “que la gent pugui transitar per aquest espai que conforma el Camp Nou i el Palau. Amb un espai de punt de trobada, de plaça major”, segons Franquesa. D’aquesta manera s’acabaria amb l’espai “tancat, egocèntric i excloent” que actualment tenen les instal•lacions blaugrana.

“Concepte revolucionari”

2009-07-29_ENTREVISTA_JOAN_FRANQUESA_001.JPGFranquesa ha defensat la gestió del patrimoni que està fent el club, i especialment en aquest cas. I és que el vicepresident considera que s’ha dut a terme un “concepte molt revolucionari i innovador”, ja que “un propietari s’obliga sense necessitat que les plusvàlues que derives d’una modificació d’un pla s’obligui a reinvertir-les en uns equipaments privats determinats”.

I ha defensat que la Junta directiva té clar que “la gestió patrimonial és independent de la indústria del futbol”. Per tant, del que es derivi del patrimoni del club només serveix “per tenir més patrimoni o perquè aquest valgui més”.

Terminis

Tot i que en urbanisme és molt difícil parlar de dates concretes, Joan Franquesa ha assegurat que “agafant les paraules de l’alcalde Jordi Hereu, hi ha la voluntat política de portar al Ple d’octubre l’aprovació inicial”. I, per tant, esperen que l’aprovació definitiva sigui a la primavera de l’any que ve, “quan tindrem feta jurídicament la transformació. A partir de llavors podrem començar a parlar de transformació física”.
Franquesa: “Ens hem d’obrir a la ciutat”

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Barça Parc, nou espai barcelonista
Per la seva banda, Joan Franquesa també ha parlat del projecte Barça Parc , una nova àrea en la qual hi haurà esport, lleure i usos complementaris, alhora que es protegirà l’espai natural de la zona. El projecte es va presentar dimarts a Viladecans, lloc on s’ubicarà aquest parc. El vicepresident blaugrana ha qualificat el Barça Parc com “un nou concepte en el qual s’intenta agrupar dins un mateix espai conceptes diferents d’entreteniment i lleure, juntament amb l’esport, el comerç, i també el medi ambient i la Mediterrània”. I ha afegit que aquesta àrea “està dedicada als barcelonistes, els socis i tothom, que tindrà un nou espai en el qual podrà gaudir d’una experiència Barça”.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana