Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Llum verd a la reordenació de Les Corts


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

28.07.2009 18:21

Laporta i Hereu: llum verd a la reordenació de Les Corts

www.fcbarcelona.cat


El president del FC Barcelona, Joan Laporta, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, han presentat aquest dimarts l'acord per la transformació de les instal·lacions esportives del club i el seu entorn.


La presentació es produeix després que els grups municipals del PSC, CiU i ERC hagin acordat les bases per impulsar la modificació del Pla General Metropolità (PGM) en l’àmbit de les instal·lacions del FC Barcelona i el seu entorn, en el districte de Les Corts.

Canvis al Miniestadi

2009-07-28_FIRMA_REORDENACION_LES_CORTS_007.JPGFruit d'aquest acord, el Miniestadi es transformarà en una nova illa residencial integrada al barri, amb una potent presència d’habitatge protegit i una aposta per generar usos comercials i terciaris no residencials, i aparcament.

Patrimoni per patrimoni

Les plusvàlues que generi l’actuació urbanística en l’àmbit de Les Corts es destinaran per part del FC Barcelona al desenvolupament i millora dels equipaments esportius de l’illa de l’Estadi. Per tant, es tornarà a reinvertir en patrimoni al mateix àmbit de Les Corts.

Reforma del Camp Nou i el nou Palau

Model_1.jpgConcretament, aquestes plusvàlues es destinaran a la remodelació i ampliació del Camp Nou, en base al projecte de l'estudi Foster + Partners, de les instal•lacions de l’illa de l’Estadi i a la construcció del nou Palau Blaugrana.

Aquest nou pavelló tindrà una millor ubicació i presència urbana respecte a la nova estructura plantejada.

L'entorn de l'estadi, accessible

En aquest acord existeix el criteri fonamental d'assegurar una relació urbanística transparent de l’illa de l’Estadi amb l’entorn, per la qual cosa els màxims àmbits possibles, no ocupats per l’edificació en alçada, seran accessibles al públic, sense perjudici de les limitacions que s’estableixin quan se celebrin els actes esportius o no esportius d’interès del FC Barcelona, i en horari nocturn. Aquest gaudi públic es garantirà amb una urbanització adequada que, en tot cas, possibilitarà un pas per a vianants.

Els compromisos del Barça

2009-07-28_FIRMA_REORDENACION_LES_CORTS_001.JPGEl FC Barcelona cedirà a l’Ajuntament la totalitat del sòl i sostre destinat a habitatge protegit (52.000 m 2 de sostre) i assumirà la construcció d’un centre cívic per al barri. El club també assumirà el cost de la urbanització de la totalitat dels sòls de l’àmbit de la modificació del Pla General Metropolità, així com també la urbanització dels carrers del Campus Sud.

A més, el club aportarà 30 milions d’euros a l’administració que hagi de gestionar l’actuació amb la finalitat d’obtenir el sòl de Montcada Reixac on es construirà un nou equipament esportiu de titularitat pública, així com la urbanització de l’àmbit.
Laporta i Hereu: llum verd a la reordenació de Les Corts
Canvis destacats per al barri
L’acord garanteix un notable salt endavant en la millora de l’espai públic i la configuració d’un teixit urbà integrat a Les Corts, dissenyat amb criteris d’ecobarri, amb la dotació de nous equipaments, més zones verdes, habitatge protegit i activitat comercial. De fet, la modificació del PGM incorporarà 31.700 m 2 de zones verdes públiques i 11.200 m 2 d’equipaments comunitaris públics.

A més, s’incorporarà la dotació dels següents equipaments: un CEIP, un IES, una escola bressol, un CAP, un centre cívic amb auditori, una residència per a gent gran i centre de dia, i un equipament esportiu (pavelló amb piscina).


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana