Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El projecte Barça Parc, endavant


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

28.07.2009 14:07

El projecte Barça Parc, endavant

www.fcbarcelona.cat


L'Ajuntament de Viladecans i el FC Barcelona han signat un conveni per al desenvolupament i gestió d'una àrea destinada a l'esport, el lleure, diversos usos complementaris i la protecció d'espais naturals, en un àmbit d'actuació de 60,4 hectàrees.


2009-07-28_CONVENIO_URBANISTICO_VILADECANS_005.JPGEl president del FC Barcelona, Joan Laporta, i l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, han estat els encarregats de la signatura d'aquest acord. El conveni ha de permetre al FC Barcelona la posada en marxa, en territori de Viladecans, del Parc Esportiu i de Lleure, conegut com a Barça Parc, orientat a la pràctica esportiva, a gaudir del lleure i dels valors de l'esport, a gaudir i aprendre de la natura, i a l'acció social.

A més, les característiques especials del territori on s’ubicarà el Barça Parc permetran al club desenvolupar una labor específica en el camp de la cura i la posada en valor de la riquesa mediambiental i paisatgística.

Equipaments esportius i zones comercials

BarxaParc2.jpgAquest Barça Parc preveu zones d'equipaments esportius, amb instal•lacions per a la pràctica de futbol i altres esports de les diverses seccions del club. També disposarà d’una zona comercial i hotelera que albergarà una oferta molt àmplia de tipus comercial i lúdic i que es convertirà en el motor popular del projecte. En aquest conveni també s'acorda possibilitar la ubicació de la seu institucional de la Fundació FC Barcelona o part de la seva estructura funcional i/o orgànica en el sector objecte de desenvolupament, així com portar-hi a la pràctica algunes de les seccions esportives del club.

Cal recordar que el Pla Estratègic de l'Ajuntament de Viladecans planteja l'impuls a la zona d'una àrea de centralitat econòmica basada en el turisme sostenible i el lleure ciutadà que doni suport als esforços de preservació dels espais naturals, conjuminant aquest desenvolupament amb els valors de referència.

Preservació de zones naturals

QM3D5741.jpgPer la seva banda, un cop iniciat el procés urbanístic, l'Ajuntament de Viladecans impulsarà les accions necessàries per tal de possibilitar la redacció i tramitació del planejament derivat i els instruments de gestió escaients per a la materialització del projecte. De fet, aquest acord s'emmarca dins el desig municipal d'aplicar polítiques de desenvolupament sostenible que permetin compatibilitzar la preservació de les zones naturals amb el dret de tots els seus ciutadans i ciutadanes de gaudir del front litoral del municipi.

Dins de les accions endegades cal destacar l'execució del Camí del Mar, que uneix el nucli urbà amb les platges de Viladecans, ocupades fins fa menys d'una dècada per diferents càmpings que impossibilitaven el gaudi per part de la ciutadania.

Cessió de terrenys

2009-07-28_CONVENIO_URBANISTICO_VILADECANS_008.JPGPer tot plegat, l'Ajuntament de Viladecans i el FC Barcelona acorden incorporar al document de planejament la cessió prèvia a favor de l'Ajuntament de Viladecans dels terrenys propietat del club, que ocupen unes 30 hectàrees, inclosos a la Xarxa Natura 2000, a tocar de l'Espai Natural del Remolar. A més, el FC Barcelona mitjançant aquest conveni es compromet a cedir a l'Ajuntament de Viladecans la titularitat de la finca coneguda com Can Feliu, situada a la zona dels Reguerons.

L’Ajuntament de Viladecans, a través de la seva empresa municipal Viladecans Mediterrània, SA, i el FC Barcelona, a través de la seva Fundació, elaboraran en el termini màxim de 6 mesos un programa conjunt de gestió, d’educació i de divulgació ambiental d’espais naturals en l’àmbit dels Reguerons, la zona inclosa a la Xarxa Natura 2000.
El projecte Barça Parc, endavant
Tots els detalls del projecte
En aquest document adjunt podràs consultar tots els detalls del projecte Barça Parc de Viladecans (document en PDF).


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana