Futbol Base-Barça B

30.10.2007 13:25

Debutants amb estrella

Jaume Marcet

Sergio Busquets i Pau Torres van disputar els seus primers minuts de la temporada amb el Barça B. A més, Gai va jugar per primera vegada des de l’inici. Tots tres van participar amb èxit davant el Banyoles.

Fa dues setmanes va ser Thiago. La setmana passada Gai va disputar els seus primers minuts al B i aquesta jornada ha arribat el torn per a Sergio Busquets i Pau Torres. A més, Gai va gaudir de la seva primera titularitat al filial.

Fer partícips tots els jugadors és un dels objectius de Guardiola, que explica: “Estic intentant que tota la plantilla jugui, uns més i uns menys, perquè també hi intervé el meu gust, però tots jugaran i tindran l’oportunitat de demostrar el seu nivell”.

Pau, el premi al treball

Els canvis en les alineacions de Guardiola no havien afectat fins al moment la porteria. Oier Olazábal era fins al partit contra el Banyoles l’únic jugador que no s’havia perdut cap minut de la frame_pau.jpgcompetició. Però la feina i el sacrifici de Pau Torres va ser premiat per Guardiola, que va fer-lo sortir de titular en aquesta última jornada. Tot i que va encaixar dos gols en jugades d’estratègia, Pau va fer un parell d’intervencions de molt de mèrit i va donar seguretat a l’equip.

Busquets, lesió superada

Un dels jugadors més elogiats per Guardiola, després del triomf agònic contra el Banyoles, va ser Busquets. El fill de l’exporter blaugrana va ser decisiu en els 25 minuts de joc de què va disposar. No només perquè va ser l’autor del 2-2 sinó perquè amb ell el camp, l’equip va trobar els espais que fins aquell moment ningú no aconseguia aprofitar.

Situat de segon davanter, Busi va complir a meravella la funció que li havia encarregat el seu entrenador. Guardiola va assegurar: “Estic molt content per ell, ha superat molt bé una lesió que es va fer el primer dia d’entrenament; és un noi extraordinari que treballa molt i juga a meravella”.

Gai, un talent en progrés

Amb només un quart d’hora a Vilanova, Gai ja va desbordar per la banda esquerra i va xutar en una ocasió al pal. Amb els 90 minuts de la novena jornada l’israelià va marcar el primer gol i va fabricar frame_gai.jpgamb una gran passada el segon. Com sempre, el seu futbol va ser elèctric i desequilibrant.

Guardiola va justificar la seva titularitat: “És deguda a les baixes que tenim en els extrems i perquè aquest era un partit ideal per a ell. Quan està a prop de l’àrea és un jugador molt desequilibrant”. S’ha de tenir en compte que és un jugador molt jove (16 anys) i és per això que Guardiola continuarà decidint en cada partit si el fa jugar al B o si participa amb el Juvenil A d’Àlex Garcia.

Només Planche, Urbano i Jeffrey no han jugat
El tercer porter, Dani Plancheria, el central Jeffrey Hogervoorst i el davanter Sergio Urbano són els únics components del filial que no han disputat cap minut en les nou jornades de Lliga. Les lesions han estat la causa de la inactivitat de Jeffrey i Urbano.