Futbol Base-Barça B

28.10.2007 18:17

Caràcter guanyador (3-2)

Jaume Marcet

Un gol de Guerra al minut 90 ha donat els tres punts al filial blaugrana. El Barça B no s’ha rendit, tot i que el Banyoles guanyava per un gol a dos fins al minut 75.

Partit amb fases molt diferents. A la primera meitat el Banyoles ha volgut adormir el ritme i els homes de Guardiola no es trobaven còmodes al damunt del terreny de joc. El filial només ho intentava amb xuts llunyans.

Domini del filial

fcb-banyoles_x4x.jpgVázquez i Abraham han estat els primers a provar-ho, però sense sort. La primera ocasió clara per al ‘B’ l’ha tingut Guerra, amb un bon cop de cap. La primera ocasió dels visitants no ha arribat fins al minut 31, en què un xut molt llunyà d’Archi l’ha refusat amb una gran aturada Pau. Era la primera intervenció de mèrit del porter igualadí, que avui debutava amb el Barça B.

Gol de Gai

Quan faltaven tres minuts per al final del primer temps, Gai ha marcat el primer gol del partit. Vázquez ha enviat un xut a la tanca i el refús l’ha enviat a la xarxa l’israelià amb una rematada acrobàtica. El debut del davanter jueu com a titular del filial no podia ser més profitós.

Sortida boja del Banyoles

En només cinc minuts, el Banyoles ha donat la volta al partit. La sortida dels visitants en la segona part ha estat prodigiosa. Els de Benet Masferrer han aprofitat al màxim l’estratègia. Iván Ruiz i Plaja han superat Pau en dues accions similars. Sense temps d'assimilar-ho, el Barça B ha intentat l’empat però les ocasions no arribaven. La primera aproximació de perill l’ha generat Guerra, però el porter Gerard no donava opcions.

Busquets, clau

fcb-banyoles.jpgL’entrada de Busquets per Dimas, que ha marxat lesionat, ha estat decisiva. L’exjugador del Jàbac Can Jofresa, que jugava els seus primers minuts amb el Barça B, ha aportat molta profunditat. Situat de segon davanter per darrere de Guerra, Busquets ha intervingut amb encert en l’empat. Gai ha pivotat i li ha donat una gran passada que el fill de l’exporter Carles Busquets no ha desaprofitat. El seu xut amb l’esquerra no l’ha pogut aturar Gerard. Amb la presència de ‘Busi’ entre línies, el filial trobava espais i les ganes i el caràcter dels jugadors eren inmmillorables. En un marge de nou minuts, el Barça B ha tingut dos xuts al pal, un possible penal a Busquets i un gol anul·lat a Guerra.

L’esperit de l’equip de Guardiola no ha fallat fins a l’últim minut, moment en què Guerra, amb l'esquerra, ha decidit l’enfrontament. En el temps afegit, el migcampista del Banyoles Pitu ha estat expulsat per protestar.

LES DADES DEL PARTIT
FC Barcelona B, 3 - Banyoles, 2

FC Barcelona B: Pau, Córcoles, Botia, Espasandin (Xavi Torres), Víctor Sánchez, Dimas (Busquets), Abraham (Rueda), Vázquez, Pedrito, Guerra, Gai

Banyoles: Gerard, Toni, Ballo, Archi, Castro (Castro), Plaja, Pitu, David, Matamala, Juanma (Sile), Ruiz.

Gols: 1-0, Gai (min. 42); 1-1, Ruiz (min. 48); 1-2, Plaja (min. 50); 2-2, Busquets (min. 75); 3-2, Guerra (min. 90).