Segon gran triomf a domicili (1-3)

Barça B

31.10.2010 18:57

Aida Soriano

El Barça B s’ha imposat a l’Alcorcón en un camp on ningú abans havia puntuat. Els de Luis Enrique han jugat de tu a tu als madrilenys i els gols de Rochina, Carmona i Cristian Tello han convertit en una realitat la victòria blaugrana.

La segona victòria a domicili del Barça B a la Segona Divisió ha arribat a l’estadi de Santo Domingo, on l’Alcorcón ho havia guanyat tot. El filial blaugrana venia de perdre a casa contra l’ Osca i s’ha tret tots els fantasmes del damunt amb un gran triomf. I és que els blaugranes no guanyaven a domicili des de la primera jornada . Però nou jornades després, els de Luis Enrique han sumat novament els tres punts lluny del Miniestadi després de fer una bona primera meitat, on han dominat i han efectuat un gran treball de recuperació. Rochina i Tello s’han estrenat aquest curs com a golejadors contra l’Alcorcón i el triomf final deixa els blaugranes quarts a la classificació amb 19 punts.

Gran inici visitant

20101031_AHA3578.jpgEl Barça B ha saltat al terreny de joc amb una bona intensitat. És per aquest motiu que, ben aviat, la pilota d’hivern amb la qual s’ha jugat, de color groc, com la indumentària de l’Alcorcón, s’ha tornat blaugrana. I és que els homes de Luis Enrique han dominat el 'tempo' de la primera mitja hora de partit i s’han dedicat a tocar i tocar per tal de poder crear perill en atac. Nolito hauria pogut marcar un gol olímpic si al minut 7 el seu servei de cantonada no s’hagués estavellat al travesser.

De menys a més en atac

A la falta de ‘punch’ inicial dels blaugranes, que han format en atac amb Nolito a l’esquerra, Benja a la dreta i Rochina com a davanter centre, li han seguit diverses accions de perill per part del Barça. Edu Oriol, que ha jugat d’interior dret contra l’Alcorcón, ha aprofitat un servei ràpid de porteria de Masip per arribar a la frontal dels locals i avisar amb un xut que ha nant a parar a les mans del porter Manu. I minuts més tard, quan Nolito s’ha començat sentir còmode a la banda, ha portat perill a l’àrea rival en cadascuna de les seves accions, com, quan després de marxar de dos rivals, ha enviat la seva rematada al pal (min 30). De la mateixa manera, Benja ha pogut fer una assistència a Rochina i Nolito en un contraatac per la dreta, però ni un ni l’altre no han encertat a rematar i la pilota s’ha passejat per l’àrea del rival.

Els madrilenys avisen

Però una acció aïllada de l’Alcorcón que Borja ha enviat als núvols quan Masip estava venut, ha esperonat els de Juan Antonio Anquela, que han gaudit d’uns bons minuts en atac. Instants després, Borja ha posat novament a prova Masip, que debutava aquest diumenge a la Segona A, i que ha respost amb una mà prodigiosa a l’alçada del travesser desviant el xut del rival a córner.

L’alegria blaugrana dura poc

20101031_AHA3468.jpgAixí, quan pitjor s’ho estava passant el Barça B en defensa, Edu Oriol ha obert cap a l’esquerra a Nolito, que ha centrat al cor de l’àrea i Rochina ha connectat amb la pilota, que l'ha enviat al fons de la xarxa de l’Alcorcón (0-1). Però només cinc minuts més tard (min 42), els locals han aprofitat una jugada ràpida dirigida per Fernando Sales, que ha superat la defensa del Barça B, i que ha passat l'esfèrica a Quini, que ha empatat el partit. Quini, el màxim realitzador de la Segona Divisió, no podia faltar a la cita amb el gol.

Perden el control

Amb l’empat s’ha arribat al descans i, en la represa, els de Luis Enrique han vist com l’Alcorcón ha sortit molt endollat i com s’aproximava amb molt de perill a la porteria de Masip, que ha hagut de treure’s del damunt un xut de Borja al primer pal. La pressió dels madrilenys en aquest tram del partit ha impedit al Barça B poder construir des del darrere i els blaugranes no podien conservar la pilota.

Un cop han reposat de l’embranzida del rival, el filial s’ha mostrat ferm en defensa i ha començat a buscar la porteria contrària amb decisió. Nolito ho ha provat primer i posteriorment, ho ha fet Sergi Roberto que, després de retallar dins l’àrea, ha enviat al pal la seva rematada (min 73). El partit, però, s’ha instal·lat en un estira i arronsa entre ambdós conjunts, que ha provocat que, set minuts més tard, Montoya hagués de tallar una jugada on Jeremy encarava Masip sense pietat dins l’àrea.

Els blaugranes s’imposen

20101031_AHA3358.jpgEn el minut 83, però, el Barça B ha decantat el partit a favor seu quan Benja ha servit amb un cop de cap en safata de plata l’1-2 a Carmona, que ha caçat la pilota dins l’àrea i ha afusellat. Sergi Roberto ha tingut a les seves botes la sentencia instants més tard, però el jugador de Reus no ha definit bé. Quan quedaven dos minuts per al final, amb el matx trencat, Tello no ha perdonat i ha recollit una passada a l’espai que ha convertit en l’1-3 i que ha posat la rúbrica a la victòria del Barça B. En el temps de descompte, l’Alcorcón s’ha quedat amb deu jugadors per l’expulsió amb vermella directa del porter Manu, que ha recriminat a Montoya una acció del joc.
Els jugadors del Barça B celebrant el gol de Rochina (0-1). Fotos: ampress.
LA FITXA
Alcorcón, 1
Barça B, 3

AD Alcorcón:
Manu, Carlos Martínez (min 60, Montañés), Sergio Mora, Quini, Samu, Nino, Fernando Sales (min 78, Jeremy), Rueda, Borja (min 70, David Sanz), Ángel, Alberto.

Barça B: Masip, Montoya, Barta, Fontàs, Muniesa, Romeu, Edu Oriol (min 79, Tello), Sergi Roberto, Benja (min 86, Dos Santos), Nolito, Rochina (min 65 Carmona).

Gols: 0-1 Rochina, min 37; 1-1 Quini, min 42; 1-2 Carmona, min 83 i 1-3 Tello, min 88.

Àrbitre: Jorge Valdés Aller.