Sense inspiració al Miniestadi (0-1)

Barça B

23.10.2010 20:00

Aida Soriano

El Barça B ha patit la primera derrota com a local de la temporada contra un Osca que ha aprofitat les ocasions de les que ha gaudit per emportar-se els tres punts amb un gol de Gilvan (min.73).

Contra un equip necessitat de punts i després de nou jornades a Segona Divisió, el Barça B no ha estat capaç de sumar la cinquena victòria de la temporada al Miniestadi. L’Osca ha fet bona l’acció de Gilvan en una errada defensiva blaugrana i el Barça no ha pogut trobar el camí del gol. Els de Luis Enrique ho han intentat tot, per activa i per passiva, però la falta d’inspiració en els metres finals els ha impedit mantenir l’imbatibilitat com a locals.

Avís inicial del rival

2010-10-23_FCB_B_-_SD_HUESCA_011.jpgQuan encara no s’havia complert ni un minut del temps reglamentari, Gilvan ha protagonitzat una acció en atac que ha fet entendre al conjunt de Luis Enrique que l’Osca havia vingut al Miniestadi amb la intenció d’endur-se els tres punts. Poc després, però, el Barça B ha donat la rèplica a l’equip d’Onésimo amb una oportunitat de Cristian Tello.

Incòmodes sobre la gespa

La pressió dels aragonesos en la sortida de la pilota del Barça ha dificultat la creació dels blaugranes, que no han pogut controlar plenament el ritme del matx ni desplegar el seu habitual joc de toc des del mig del camp cap a endavant. I és que l’Osca no ha renunciat totalment a la pilota i ha buscat amb decisió la porteria defensada per Rubén Miño.

Oportunitats no convertides

2010-10-23_FCB_B_-_SD_HUESCA_022.jpgLes ocasions més clares en atac del Barça B han anat a càrrec dels dos màxims golejadors del filial, Nolito i Soriano, aquest últim tornava a l’onze inicial després de descansar una setmana a causa d'una sobrecàrrega. Als sis minuts de partit, una doble ocasió de Nolito i Soriano l’ha salvat la defensa aragonesa a la línia de gol. Poc després, el mateix Nolito no ha pogut definir un contraatac iniciat per Ilie (min 13). Només cinc minuts més tard, Ilie Sánchez ho ha provat amb un xut des de la frontal i, a la mitja hora de partit, Carmona ha rematat de cap desviadament quan es trobava sol al cor de l’àrea.

Controlen el partit

Tot i que el filial blaugrana ha gaudit de les millors ocasions, el Barça B ha tingut uns moments d’imprecisió en jugades aèries que han posat l’ai al cor dels aficionats fidels que s’han acostat al Miniestadi. De mica en mica, però, els blaugranes han anat controlant el partit i han començat a combinar amb confiança al mig del camp, però sense trobar la inspiració en la darrera passada.

Els aragonesos no perdonen

2010-10-23_FCB_B_-_SD_HUESCA_027.jpgEn la represa, l’Osca ha tornat a sorprendre els de Luis Enrique en la primera acció per mitjà de Camacho que ha hagut de salvar Bartra, que havia substituït Fontàs al descans. El Barça ha estat el dominador de la segona part i Soriano i Nolito han pogut inaugurar novament el marcador, però, paradoxalment, en una acció aïllada, ha estat l’Osca el que s’ha avançat. Ha estat en una acció desafortunada per part de la defensa blaugrana, que ha deixat que Gilvan, molt incisiu, arribés fins a la línia de fons i efectués un xut sense angle que ha entrat pel pal de Miño i s’ha convertit en el 0-1 (min 73).

Sense premi

A partir del gol, l’Osca s’ha dedicat a perdre temps i el Barça B ha anat a contrarellotge. Però, tot i això, els blaugranes han pogut signar l’empat en diferents accions, de les botes de Dos Santos i Nolito. El primer ha estat l’autor d’un xut de falta des de la frontal que ha fregat la creueta de la porteria defensada per Andrés i d’un llançament de falta molt perillós. Però cap d’aquestes accions no ha aconseguit el seu objectiu i la primera derrota del filial blaugrana com a local s’ha convertit en una realitat.
Ni Jonathan Soriano ni Carmona no han pogut convertir les ocasions que han tingut contra l'Osca. Fotos: Àlex Caparrós-FCB.