Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Noves visions del camp del carrer d'Indústria


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

26.03.2009 12:45

Noves visions del camp del carrer d'Indústria

www.fcbarcelona.cat


El material aportat per la família de Pepe Rodríguez permet, entre altres coses, disposar de fotografies que amplien el record gràfic del camp del carrer Indústria, just ara que es compleixen cent anys de la seva inauguració.


FOTO18_indus.jpgFins ara, a l'arxiu del club no hi havia pràcticament cap fotografia original del camp del carrer Indústria. Quan fa pocs dies que es commemorava el centenari de la seva inauguració –es va inaugurar el 14 de març del 1909-, el FC Barcelona incorpora una gran quantitat de material original que permet recrear el futbol d'aquella època.

El camp de la seva trajectòria

FOTO10_indus.jpgEl camp de la Indústria va ser l'escenari que va viure tota la trajectòria blaugrana de Pepe Rodríguez -la samarreta del qual ja està exposada al Museu del club, que va arribar al club l'any 1910. Per tant, la gran majoria de fotos en acció del jugador són d'aquest escenari –conegut popularment com L'Escopidora i també com Camp Vell-, que es caracteritzava per la tribuna de dos pisos, que era el seu element més significatiu.

El material que hi havia fins ara, que es podia consultar en algunes publicacions, correspon majoritàriament a formacions de jugadors en l’onze inicial i puntualment a accions de joc. Ara, en canvi, s'incorpora molt material de fotos de jugades, que retraten perfectament el futbol de l'època en el primer gran estadi de la història del club.
Noves visions del camp del carrer d'Indústria
Anotacions històriques
La bona conservació del material i la cura que Pepe Rodríguez tenia en la identificació de les fotografies –sovint amb anotacions a mà- són dos elements que, gairebé un segle després, permeten també identificar correctament alguns dels jugadors de la primera època del club.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana