Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Pepe Rodríguez, un jugador d'època


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

26.03.2009 12:47

Pepe Rodríguez, un jugador d'època

www.fcbarcelona.cat


Pepe Rodríguez va ser un gran golejador en la història més remota del Barça. Era una època en què els jugadors eren amateurs, l’equip era un grup d’amics, i vivien el futbol i la resta d’esports amb passió.


Pepe Rodríguez, portador de la samarreta que ja es pot veure al Museu , va néixer a Vigo el 1889. Va jugar en equips de la seva ciutat natal, i el 1910 es traslladà a Barcelona. Debutà amb el Barça l’1 de maig del 1910, i va jugar-hi fins el 16 de novembre del 1912. Van ser dos anys i mig molt intensos: va jugar 62 partits i va marcar 59 gols.

Posteriorment es traslladà a l’Argentina, i el 1922 s’establí definitivament a Xile. Va mantenir sempre un gran record del Barça, i va guardar com a tresors molts records d’aquells anys, que ara, gairebé cent anys més tard, es mostren en aquesta exposició.

El gran futbolista

FOTO01ok.jpgEn els dos anys i mig que Rodríguez va jugar amb el Barça es convertí en un destacat davanter, que també va ser capità de l’equip en diverses ocasions. De fet, el primer partit que va disputar amb el Barça va servir per guanyar la prestigiosa Copa Pirineus, primer trofeu internacional que va guanyar el club. Aquell era un equip victoriós, que va guanyar el Campionat de Catalunya els anys 1910 i 1911, el Campionat d’Espanya de 1910 i 1912 i la Copa Pirineus de 1910 a 1913.

El futbol més pur

Quan Pepe Rodríguez jugava en el Barça el futbol tot just començava a ser conegut. El juliol del 1909, després de vèncer al campionat de l’Exposició de València es va registrar la primera gran rebuda d’afeccionats a l’equip victoriós. També aquell 1909 el club va inaugurar el camp del carrer de la Indústria, amb la seva admirada tribuna. Alhora, els jugadors tenien una gran relació personal, com mostren les targetes postals que s’enviaven.
Pepe Rodríguez, un jugador d'època
Un emotiu comiat
El novembre del 1912 Rodríguez va jugar el seu darrer partit com a blaugrana. Havia fet arrels: la junta general del club del 7 de novembre li va lliurar una copa en record de la seva trajectòria blaugrana. I pocs dies després es va celebrar un banquet en el seu honor. Fins i tot alguns el van acompanyar fins al vaixell.

En el moment del comiat a la premsa es podia llegir: “‘En Pepe Rodríguez se hermanan bellamente las excelentes cualidades de jugador y la nobleza ingenua de un perfecto caballero’”. Aquest és el record que va deixar a Barcelona.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana