Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Una samarreta de valor incalculable


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

26.03.2009 12:49

Una samarreta de valor incalculable

www.fcbarcelona.cat


El FC Barcelona ha aconseguit una peça única. La samarreta de Pepe Rodríguez, capità del Barça del 1910 a 1912, forma part ja del patrimoni històric del club i es pot contemplar al Museu.


El nét del jugador blaugrana Pepe Rodríguez –que viu a Xile-, Jaime Gutiérrez, ha lliurat al Museu del FC Barcelona aquesta samarreta que ha estat conservada amb molta cura per la família durant quasi 100 anys. De fet, el bon estat d'aquesta peça, tot i la seva antiguitat, dóna encara més valor a la nova adquisició del Museu.

Un golejador i un líder

Pepe Rodríguez, portador d'aquesta samarreta, va néixer a Vigo el 1889 i després de jugar en equips de la seva ciutat natal, el 1910 es va traslladar a Barcelona per jugar amb el Barça. Fins al 16 de novembre del 1912 va ser jugador blaugrana i amb un protagonisme destacat per dues qüestions: per la seva eficàcia de cara a porteria i perquè va ser el líder i capità del Barça d'aquella època.

Cartes, fotografies i distincions

QM3D0733.jpgLa samarreta està exposada al Museu amb altres elements de gran valor aportats per la família. Aquest dijous s'ha inaugurat la mostra 'Pepe Rodríguez, el retorn d'un capità golejador' que recull tot aquest material. Es tracta d’un àlbum de fotografies del futbolista, així com també premis i distincions que va rebre el gallec com a blaugrana. De tot el material –en un gran estat de conservació-, sobresurten les missives que rebia el capità del Barça, on es pot apreciar el respecte i estima que li tenien els seus companys.

Un comiat força recordat

QM3D2272.jpgRodríguez va disputar el seu darrer partit amb el Barça el novembre del 1912 i mai més va tornar a Barcelona. El 7 de novembre del mateix 1912, el club va distingir l’hàbil davanter amb una copa en record del seu pas pel club que conté el seu palmarès. Aquesta distinció se li va lliurar després d’una junta general del club i com a colofó, fins i tot, es va fer un banquet. En aquest acte se li va fer entrega d’una poesia que es pot llegir ben a prop de la samarreta centenària.

Una samarreta de valor incalculable

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Un honor per al club
El president Joan Laporta va rebre la família de Pepe Rodríguez, procedent de Xile, a la Llotja del Camp Nou abans de l’enfrontament entre el Barça i el Màlaga. El president del club va poder conèixer, de primera mà, les explicacions dels familiars del jugador blaugrana, al mateix temps que s'interessava pel material aportat.

El vicepresident primer Alfons Godall ha destacat que “aquesta adquisició s’emmarca en la nova línia de treball engegada des del Museu d’anar recopilant i aconseguint directament peces i objectes importants en la història del club, a través de les famílies dels protagonistes, per enriquir així els continguts que visitants, socis i aficionats blaugrana poden gaudir al Museu".

En aquest cas, el paper del barcelonista Salvador Milan ha estat clau, des de Santiago de Xile, perquè el club hagi pogut incorporar tot aquest material d'alt valor històric.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana