Tres de tres a Vistalegre

31.03.2010 18:54

Cristina Collado

Les últimes tres visites del Regal Barça a Vistalegre s’han saldat amb victòria per als de Xavi Pascual. Dues d’aquestes han estat a l’ACB, una amb escombrada inclosa i l’altra va ser dimarts, a l’Eurolliga.

Guanyar tres vegades consecutives a la pista de l’etern rival no és pas gens fàcil. I menys quan la pista és una olla de pressió amb 14.000 aficionats encoratjant contínuament el seu equip. Parlem de Vistalegre, on el Regal FC Barcelona s’ha imposat al Reial Madrid en les seves últimes visites.

Aquest dijous a les 19.00 h buscaran la quarta de consecutiva. Això suposaria que els de Xavi Pascual obtenen el passaport cap a la Final a Quatre de París. No serà fàcil, però els números animen.

L’última, a l’Eurolliga

Dimarts, en el primer partit de la sèrie jugat a Madrid, el Regal Barça va plantejar molt bé l'enfrontament( 73-84 ). Tan bé, que a la primera part havien anul·lat pràcticament Tomic –tot i que va reaparèixer a la segona part- i es van arribar a posar 23 punts per sobre dels blancs, una xifra que recordava les finals de desembre, quan el Regal Barça va escombrar-los a l’ACB.

GYI0060048660.JPGPerò, en la segona part, el Madrid va aconseguir maquillar el resultat, encara que no va poder evitar la derrota. El Regal Barça havia après la lliçó dels dos primers partits de la sèrie de quarts jugats al Palau, i va millorar en el rebot, en els llançaments de tres i va evitar pèrdues de pilota fatals. Com a equip, va funcionar molt bé. I això va ser gràcies, en part, a les individualitats. A banda de Juan Carlos Navarro, que va ser triat el jugador més valuós del partit, diversos jugadors de la plantilla van prendre el protagonisme al llarg del partit. Terence Morris va sortir en el cinc inicial i va ajudar en la rotació de la banqueta i a ampliar el marcador quan semblava que el Reial Madrid s’apropava; Jaka Lakovic va entrar més de l’habitual en la rotació de bases i va ajudar, en la primera part, a arribar a un màxim avantatge de 23 punts; ja en la segona, Ndong va tornar a ser decisiu a l’inici del tercer quart i Mickeal va enllaçar 9 punts consecutius en l’últim i definitiu. L'equip va millorar, doncs, i això li ha valgut per posar-se a només una victòria de París.

De + 22 a l’ACB

0910_J14_MAD-BAR_x12x.jpgAra fa tres mesos, Vistalegre va encaixar un dels seus cops més durs. El feu madrileny va veure com el Regal Barça escombrava el seu equip guanyant de 22 punts de diferència ( 57-79 ). Tan bé va jugar l’equip de Xavi Pascual, que fins i tot l’afició local el va aplaudir en les últimes jugades.

Una de les claus de la victòria va ser la defensa. El Reial Madrid arribava al clàssic amb una mitjana de 77,85 punts anotats per partit, però el Regal Barça només li'n va deixar fer 57. Però no només va ser superior en la vessant defensiva. També quant a assistències, rebots, percentatge de tir... Tot plegat va fer que els blaugranes superessin en gairebé 50 punts la valoració global de cada equip. El Regal Barça va estar valorat amb 101 punts i el Reial Madrid amb 52.

Una victòria “in extremis”

Ens hem de traslladar més enrere per repassar la tercera victòria a la pista del Reial Madrid ( 76-79):
0910_J14_MAD-BAR_x10x.jpgel 18 d’abril del 2009. Era la jornada 31 de la Lliga ACB i el Regal Barça visitava Vistalegre per jugar-se amb l’equip local la segona plaça de la Lliga. Una posició que aconseguirien els blaugranes i que mantindrien fins als play-off pel títol, que després acabarien guanyant.

La victòria a Madrid va ser determinant, i molt lluitada. Empentats per un pavelló ple a vessar, els blancs van marxar al descans amb avantatge en el marcador (34-40). A partir del tercer quart, el Regal va aconseguir posar-se per davant i no va deixar escapar aquesta posició privilegiada. Ni quan faltaven només 22 segons per al final, quan el marcador mostrava un inquietant 76-77 i el Reial Madrid atacava. El Regal Barça va estar molt atent en el rebot i Fran Vázquez va sentenciar el partit amb tirs lliures.

Valoracions semblants
Entre el partit que es va jugar dimarts a Vistalegre i el del mes de desembre passat de la Lliga ACB, hi ha força similituds pel que fa a les estadístiques. La valoració global del Regal Barça en el partit de l'Eurolliga de dimarts va ser de 98 punts, només tres menys que en el partidàs de l’ACB: 101.