La Bomba s’activa en el moment clau

30.03.2010 11:59

Llorenç Tarrés

Juan Carlos Navarro s’ha tret l’espina dels dos primers partits amb una exhibició a Vistalegre. L’escorta de Sant Feliu ha destacat en la victòria del Regal Barça amb 24 punts i, de retruc, ha tornat a ser el líder que mai no havia deixat de ser.

El tercer partit de la sèrie de quarts de l’Eurolliga ( 73-84 ) ha tingut un protagonista principal: Juan Carlos Navarro. Com els cracs, com els líders, Navarro ha aparegut quan més necessari era. Ha estat un fidel reflex de la transformació del Regal Barça. Res a veure amb l’equip descentrat dels dos primers partits.

Els primers punts del Barça

Des del primer minut, un Navarro especialment motivat, visiblement picat però a la vegada tranquil, ha agafat les regnes del partit. Seus han estat els primers dos punts del Regal Barça. Entrada a cistella perfecta. I els dos següents, també, amb un dels seus característics llançaments en paràbola. A partir d’aquí, recital des de la línia de tres, completant un primer temps sense error en el tir (13 punts i 3/3 en triples).

El Madrid ha pressionat de valent i Vistalegre s’ha convertit en un escenari només aptes per als millors. Navarro és un escollit i ha demostrat que, quan més compromesa era la situació, més valor agafa la seva figura.

Acció antiesportiva

Incapaços de frenar-lo, els blancs han optat per l’últim recurs: intentar descentrar-lo. Una falta fora de lloc de Hansen ha encès els ànims. Navarro, molest, ha fallat un triple en l’atac següent. Semblava que el recurs podia funcionar. Resposta del català: gran llançament en suspensió i assistència magistral per a l’alley hoop de Vázquez. Qui diu pressió?

Moment delicat. El tercer quart és el pitjor de l’equip, però torna a aparèixer el líder. El Madrid retalla distàncies tímidament i sembla que a alguns jugadors els pot cremar la pilota. Navarro somriu. Navarro la vol. La demana. Mou l’equip, esborra dubtes i torna a anotar. I quan no entra, agafa dos rebots decisius.

L’últim quart ha estat el joc de la balança. A més pressió local, al parquet i a les grades, millor resposta blaugrana. La raó: Navarro. Ha acabat amb 24 punts. La rúbrica ha estat un triple en l’últim atac i des de gairebé vuit metres. Però més enllà d’això, amb el català endollat, tot l’equip s’ha afegit a la festa. Lakovic, Ndong, Morris i Mickeal han tingut grans moments d’inspiració que han estat clau en el triomf.

Navarro ha fet emmudir Vistalegre. Millor dit, Navarro ha fet que el Regal Barça emmudís l’escenari madridista, que s’havia preparat abans d’hora per una festa que no tocava.

Juan Carlos Navarro, a punt d'assistir un company. Fotos: Getty Images
MVP de la tercera jornada
Gràcies a la seva exhibició a Vistalegre (29 de valoració), Navarro va ser designat com el jugador més valuós de la tercera jornada de quarts de l'Eurolliga. L'11 del Regal Barça mostrava la seva satisfacció per la victòria i per la seva actuació personal: “Estic content perquè he pogut ajudar l’equip”. El català reconeixia que ja li tocava “fer un partit com aquest” però valorava el canvi de mentalitat del conjunt: “Hem sortit molt concentrats al primer quart. En atac hem estat inspirats, és cert, però sobretot ens ha donat la victòria el fet de portar nosaltres el ritme de partit”.