A una victòria de París (73-84)

30.03.2010 23:28

Cristina Collado

El Regal Barça ha despertat del malson recuperant el seu bon joc i superant el Reial Madrid en el tercer partit de la sèrie de quarts. Els blaugranes estan a una victòria de París.

Amb aquesta victòria, el Regal Barça està a només una victòria de París. Dijous a les 19:00 h juguen el segon partit a Vistalegre. Si guanyen ja estaran a la Final a Quatre. Si perden, s'haurà de jugar el cinquè partit al Palau Blaugrana.

Torna el Barça de sempre

Ja en el primer minut de partit, el Regal Barça ha capturat un rebot ofensiu i ha recuperat una pilota perduda pel Reial Madrid. Dos factors on no havien estat encertats en els dos primers partits, i una mostra que tornava el Regal Barça de sempre. Tot i això ha estat el Reial Madrid qui ha inaugurat el marcador i s’ha col•locat 3-0 a favor. La bona defensa blaugrana, però, ha posat en dificultats el joc d’atac dels madrilenys, i això, sumat els dos primers punts de Juan Carlos Navarro han donat confiança al Regal Barça, que es començava a sentir com el de sempre.

GYI0060048652.JPGTomic, el jugador més destacat del segon partit, ha fet cinc dels set primers punts del seu equip, però de seguida el Regal Barça ha focalitzat la seva defensa en ell que no ha tornat a veure cistella (7-4, min. 3’). De fet, Tomic ha fet els últims punts del Reial Madrid abans de la remuntada del Regal Barça.

Màxima avantatge a la sèrie

Una remuntada que l’ha fet arribar a una màxima avantatge en tota la sèrie de quarts de final. Després d’un parcial de 0 a 15, el Regal Barça s’ha arribat a posar amb 12 punts d’avantatge sobre el conjunt d’Ettore Messina (7-19, min. 7’). I tot gràcies a mantenir la bona defensa, i a millorar el percentatge en el tir exterior: en menys de dos minuts, Navarro, Morris i Ricky han firmat un triple cadascú. El Reial Madrid, totalment descol•locat per aquest inici del Barça, ha intentat una tímida remuntada dirigit per Hanse, que ha fet set punts en els últims dos minuts del primer quart. Aquest ha acabat amb domini del Regal Barça per 14 a 25.

GYI0060048364.JPGEl triple de Garbajosa en el primer atac del segon quart, ha estat respost pel Regal Barça amb un altre tir des de la línia de 6.25, en aquest cas de Lakovic. Això ha obligat Messina a demanar temps mort quan només havien passat 56 segons. Alguna cosa no funcionava a les files de l’equip blanc.

Navarro, 100% d’efectivitat

GYI0060048643.JPGAquest temps l’ha aprofitat Pascual per donar entrada Boniface Ndong, un dels artífexs de la victòria en el primer partit de la sèrie. I en els minuts que ha estat en pista, ha tornat a demostrar el per què. 9 punts i 1 tap han estat els seus números. Per la seva banda, Juan Carlos Navarro ha fet dos triples, firmant, així, una efectivitat del cent per cent en la primera part, tant en tirs de tres (3 de 3), com de dos (2 de 2). En total, ha fet 13 punts.

En els últims minuts abans del descans l’equip local, encoratjat pels 14.000 aficionats, ha aconseguit un parcial de 8 a 0 que els ha permès arribar al descans reduint l’avantatge del Regal Barça a +15 (31-46).

S’igualen les forces

Després del descans, el Reial Madrid ha sortit més fort en defensa i així ha pogut tallar la bona ratxa d’encert del Regal Barça, que ha vist com els locals retallen encara més la diferència a +11. Ha reaparegut Tomic en aquest tercer quart, i s’ha afegit a l’encert local Sergi Llull. Pel que fa al Regal Barça, ha estat capaç de mantenir la barrera psicològica dels 10 punts de diferència. Al final del tercer quart, avantatge de +11 (50-61).

L’últim quart ha començat de la pitjor manera possible pel Regal Barça. Amb quatre punts consecutius del Reial Madrid que ha rebaixat la diferència a +7 (54-61, min. 1’). El triple de Terence Morris, que avui ha sortit en el cinc inicial, ha tornat a ampliar la diferència. El Madrid no estava disposat a donar per perdut el partit, i ha mantingut l’assetjament fins l’últim moment. Els blancs han aconseguit un parcial de 2 a 6.

GYI0060048621.JPGPerò de nou, ha aparegut Pete Mickeal. Com si es tractés d’una calcomania del primer partit de la sèrie el jugador nord-americà ha estat el màxim anotador d’aquests últims deu minuts, anotant 9 punts. Però la cirereta del pastís, sens dubte, l’ha posat Juan Carlos Navarro amb l’última cistella: un triple des de més enllà de la línia de 6.25. la Bomba, amb 24 punts, ha estat el jugador més valorat del partit amb 29.