Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Impuls històric al moviment de penyes


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

22.08.2011 14:35

Projecte Penyes Segle XXI, impuls històric al moviment penyístic

www.fcbarcelona.cat


Després que totes les ponències que es van treballar diumenge hagin estat aprovades per unanimitat, el vicepresident Jordi Cardoner ha qualificat el XXXIIè Congrés de Penyes com un “moment històric”.


Foto: Àlex Caparrós - FCB
Foto: Àlex Caparrós - FCB

Evolució del moviment penyístic
Jordi Cardoner ha repassat algunes de les accions que s’han pres des del Club amb l’objectiu d’impulsar el moviment penyístic. Així, ha comentat que s’han duplicat els recursos humans –s’ha passar de 6 a 11 persones. També ha ressaltat que, des del Club, s’han coordinat fins a un total de 457 actes relacionats amb les penyes, i ha esmentat les millores que hi ha hagut en l'àmbit de la comunicació, fent referència al programa 'Infopenyes' de Barça TV, i a l'espai web, que evolucionarà de manera important; així, ha fet referència també a la recuperació del butlletí mensual de penyes, i a l’èxit que ha tingut l’emissió, de fins a 20 capítols, del programa 'Quina Penya!', tot adquirint el compromís de mantenir-lo.
El vicepresident de l’Àrea Social del FC Barcelona destaca com, per primera vegada, el Club i les seves penyes han segellat, per unanimitat, un compromís per assentar les bases del projecte Penyes Segle XXI amb un seguit de normatives i formes de com el moviment penyístic es comportarà a partir d’ara. En aquest sentit, cal ressaltar que, en la part inicial d’aquest Congrés, les votacions pel que fa a la normativa de penyes, celebracions, actes i protocol, la identitat de les penyes i l'organització, han estat aprovades en tots els casos per unanimitat.

“Prendre decisions per majoria és democràtic, però que s'hagi fet per unanimitat demostra que sou un moviment, un grup homogeni, un principi bàsic per ser fort i emprendre accions, que heu pres decisions importants amb una manera de treballar conjunta. Aquesta és la més clara demostració que el moviment penyístic està a prop del Club. Això ens fa imbatibles socialment, i únics arreu del món”, ha comentat Cardoner adreçant-se als penyistes.

Acord bilateral

Per a Cardoner, l’èxit radica en el fet que aquest Congrés ha servit per demostrar que el moviment penyístic, quan participa, va a l'una. I és que la conclusió més important que es desprèn d’aquest Congrés és que tant el Club com les penyes han arribat a un acord bilateral per impulsar el Projecte Penyes Segle XXI.

2011-08-22_32_CONGRES_MUNDIAL_DE_PB_022.jpgTambé en l’àmbit penyista, Cardoner ha destacat la importància de “rejovenir i modernitzar el moviment”. “Hi ha molt camí per recórrer. En els últims anys hi ha hagut un retard. La massa social i el moviment penyístic no ha estat evolucionant de la mateixa manera”, ha apuntat. A més, ha expressat en veu alta la necessitat que el món penyístic “participi de manera activa en les accions de la Fundació”. Una altra de les necessitats bàsiques és, segons el vicepresident de l’Àrea Social, “sentir el Club més a prop”. Iniciatives com la Festa Barça que s’ha engegat aquest any, permeten que “ens poguem reunir a fora del futbol i fer Barça”.

La importància de créixer de manera ordenada

Un tema que preocupa molt el Club en aquest àmbit és, segons ha comentat Cardoner, el creixement del nombre de penyes arreu del món: “El nombre de penyes fora del país està creixent molt, i hem de ser capaços d’organitzar aquest creixement. Hem de créixer, però la imatge Barça l’hem de poder controlar. Aquesta és una de les assignatures més importants en el futur. Volem créixer, però de manera ordenada i coherent.”

Pel que fa als eixos principals de l’Àrea de Penyes, i centrant-se de ple en el Projecte Penyes Segle XXI, ha fet referència a la nova oficina d’atenció als penyistes, a la creació de comissions temàtiques, a l’anàlisi del moviment penyístic i també a la creació d’una figura que ha qualificat com a “indispensable”, la del Síndic de penyes.

Balanç de l’Àrea Social

D’altra banda, Jordi Cardoner ha repassat, davant els penyistes, els punts principals que han de servir per fer un  balanç de l’Àrea Social del Club. Unes actuacions, les d’aquesta àrea, de les quals ja va informar en roda de premsa al mes de juliol.

Notícies Penyes


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana