El Ciudad Real serà el rival a la final

18.12.2010 22:11

Llorenç Tarrés (enviat especial)

El Renovalia Ciudad Real és l’últim obstacle que haurà de superar el Barça Borges per alçar el trofeu de campió de la Copa Asobal. Els manxecs han superat amb contundència el Valladolid per 35-29.

La final esperada ja és aquí. El Barça Borges no ha fallat en la seva semifinal contra l’Ademar ( 29-26 ) i tampoc ho ha fet el Renovalia Ciudad Real, que ha superat clarament el Cuatro Rayas Valladolid de Juan Carlos Pastor en una demostració de poder. Lazarov ha estat el màxim golejador del Ciudad Real i també del partit amb vuit dianes.

img_3277g.jpgDesprés d’uns minuts inicials de força igualtat, sempre amb distàncies mínimes en el marcador, un parcial de 5-0 ha convertit un igualat 8-8 en un autoritari 13-8 favorable als manxecs, que al descans ja guanyaven de set (19-12).

En la segona meitat, les coses no han canviat gaire. El Valladolid ha llançat la tovallola i l’equip de Talant Duixèbaev ha tancat el partit amb molta suficiència. Aquest diumenge se les haurà amb el Barça Borges. El gran duel torna a estar servit.

Pascual: “El rival no es tria”

Tant bon punt ha acabat la segona semifinal, Xavi Pascual ha fet una primera valoració del rival. “No es podia escollir. Un rival no es tria en un torneig d’aquestes característiques. Estem preparats per lluitar contra ells”, ha dit el tècnic del Barça Borges, que ha reconegut que tots els duels contra els manxecs “solen ser equilibrats”.

En qualsevol cas, Pascual no està preocupat pel rival. “Em preocupa el meu equip, no el Ciudad Real. Ja vaig dient que estem justets de forces i demà ens caldrà fer un esforç important”. El tècnic espera una final amb aquests ingredients: “Equilibri, duresa i contundència”.
La tercera final
Serà la tercera final de la Copa Asobal de la història entre catalans i manxecs i, de moment, el balanç és d’una victòria per equip. La primera es va jugar la temporada 2003/04, amb una clara victòria del Ciudad Real per 29-18. La segona va ser la temporada passada a Còrdova, on aquest cop es van imposar els blaugranes a la pròrroga (34-33, amb una aturada final per recordar de David Barrufet).