Èric Martel: “No m’esperava poder jugar i marcar”

13.10.2010 16:17

Llorenç Tarrés

Èric Martel, conegut en el món del futbol sala com Nakata, ha tornat aquest dimecres a la rutina del segon equip del Barça. Això sí, ho ha fet en un núvol després de la seva actuació d’ahir contra el Playas.

Només va jugar tres minuts, els primers de la temporada, però va tenir temps de marcar el seu primer gol a la Divisió d’Honor, el que tancava la golejada blaugrana contra el Playas de Castelló ( 5-1 ).

Chema, el seu millor còmplice

2010-10-12_FCB_FUTBOL_SALA_-_PLAYAS_DE_CASTELLON_019.JPGPoc es podia imaginar durant l’escalfament previ el que li tocaria viure al final del partit contra el Playas. La baixa de Fernandão li va donar l’oportunitat d’entrar a la llista de Carmona. Un bitllet per viure des de la banqueta la victòria blaugrana al Palau. O això es pensava.

Mentre escalfava, Èric Martel devia estar pensant en la seva sort de poder veure de ben a prop els seus ídols, de compartir vestidor amb ells. Un cop començat el partit, ho parlava a la banda amb el seu company del filial, el porter Chema. “Deu ser bonic, això de jugar aquí”, semblava que li deia al seu company, que contra el Gestesa Guadalajara, tres dies abans, també havia disposat d’uns minuts.

Però a mesura que passaven els minuts i amb el partit sentenciat, el somni estava cada vegada més a prop... Quan quedaven tres minuts per al final, Marc Carmona el va fer entrar davant l’ovació de la graderia. Això sí, la primera pilota que va tocar va ser per servir de centre després del gol del Playas.

2010-10-12_FCB_FUTBOL_SALA_-_PLAYAS_DE_CASTELLON_018.JPGAl principi se’l va veure nerviós, però de mica en mica va anar agafant confiança. Èric Martel va demostrar que té talent i un lloc al futur Barça. Va fregar el gol en dues ocasions, i a la tercera, en l’últim sospir del partit, li va arribar el premi. Ari Santos li va fer una gran assistència al segon pal i Nakata va definir com un veterà. A dalt, imparable. Com el Barça, que ja és segon a la Lliga.

“No m’esperava sortir a jugar, però el tècnic em va donar uns minuts i vaig tenir la sort de marcar; estic molt content”, ha explicat el jugador en declaracions a l'LNFS.

Satisfacció portes endins

També el tècnic i els seus companys celebren aquest debut amb gol. Ari Santos assegura: “Tots els jugadors intentem ajudar els joves que arriben al primer equip, com ara ell o en Roger Serrano. L’Èric estava molt content; quan ets jove, el primer gol amb el primer equip és sempre molt especial”.

Per la seva banda, Carmona es va mostrar satisfet: “Sempre que debuta un jove del planter és per estar satisfet; són minuts que sembren un futur millor. Al principi se l’ha vist imprecís, s’entrebancava, però és un noi amb una qualitat molt important”, assegura l’entrenador blaugrana, que recorda que, des del cos tècnic, “s’intenta compaginar el rendiment de l’equip, seguir guanyant partits, i donar oportunitats a la gent jove”.
Èric Martel xuta a porteria en el partit contra el Playas. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.
Ja havia debutat la temporada passada
Pot ser que el seu nom encara no soni gaire, però Èric Martel ja havia debutat la temporada passada a la Divisió d’Honor. Va ser contra el Gestesa Guadalajara i també al Palau, un partit que va acabar amb una contundent victòria local (5-0) i en què el jove jugador blaugrana va jugar els últims segons de partit.