Un Barça elèctric sentencia en 10 minuts (5-1)

12.10.2010 18:26

Un Barça elèctric sentencia en deu minuts (5-1)

Llorenç Tarrés

El primer equip de futbol sala ha encadenat la tercera victòria seguida contra un Playas superat de dalt a baix pels de Carmona, que ja són segons. Un inici trepidant i espectacular de l’equip blaugrana han deixat el duel pràcticament resolt.

El Barça afrontarà l’aturada de la Lliga en plenitud. Els blaugranes s’han imposat a Playas amb molta solvència, més encara de la que indica el marcador. Els gols de Wilde, Torras i Javi Rodríguez han deixat el partit sentenciat al descans. Al segon temps, Igor i el visitant Rubén han situat el 4-1, i el jove Èric Martel ha arrodonit el partit amb el cinquè enduent-se així l’ovació de la tarda.

El Barça colpeja de bon començament

2010-10-12_FCB_FUTBOL_SALA_-_PLAYAS_DE_CASTELLON_001.jpgEls blaugranes han començat amb la possessió de pilota, intentant marcar el ritme de partit de bon inici, i Wilde ha disposat d’una bona oportunitat en acció personal als pocs segons que ha acabat amb un xut lleugerament desviat. Però això ja no és novetat: si en falla una, a la segona no perdona, i al minut i mig de joc el pivot brasiler ha fet l’1-0 en una acció d’oportunisme i plena de definició.

Dues bones intervencions de Cristian han evitat l’empat, senyal que Playas no renunciava a res, però qui atacava, qui mossegava, era un Barça que de la mà de Wilde no ha deixat d’amenaçar. Jordi Torras ha signat el segon després d’una bona acció col•lectiva.

Al minut cinc, Carmona ja havia fet seure els quatre titulars de pista. El tècnic volia ritme, que l’equip no deixés respirar el rival. Aquest era el camí per sumar una nova victòria. Saad, després d’una gran combinació amb Carlos, i Wilde, en una acció d’estratègia que el porter Iñaki ha salvat in extremis, haurien pogut ampliar l’avantatge.

Javi Rodríguez amplia l’avantatge

El Barça dominava a plaer, no deixava de picar pedra i en una gran combinació d’equip ha arribat el tercer. Ha estat la millor jugada del partit. Cristian ha trobat el cap de Torras, aquest ha combinat amb Wilde, el brasiler ha estat generós i ha deixat el gol fet a Javi Rodríguez, que arribava llançat i amb la canya a punt. Minut 10, i tot pràcticament resolt.

2010-10-12_FCB_FUTBOL_SALA_-_PLAYAS_DE_CASTELLON_003.jpgEl Playas es mantenia a l’espera, com un boxejador seminoquejat a la recerca del ganxo que canviï el decorat. Però les poques ocasions en què arribava el contracop castellonenc, Cristian es mostrava molt encertat. Tres xuts del rival en tot el primer temps i tres grans aturades, tapant tota la porteria.

Si bé els locals han afluixat els últims minuts del primer temps, l’equip de Carmona no ha passat cap angoixa i ha arribat al descans amb un clar resultat. La segona meitat, així doncs, ha estat pràcticament un tràmit. Playas era incapaç de remuntar, ni tan sols de creure en aquesta possibilitat, i els blaugranes seguien dominant el partit com i quan volien.

Ari Santos ha estrenat el segon temps amb un xut al pal, i també ha estat el protagonista d’una gran combinació amb Torras que gairebé suposa el quart i que ha forçat els aplaudiments dels més de 2.000 aficionats que s’han acostat al Palau.

Eric Martel, la cirereta

En qualsevol cas, els blaugranes ja havien fet la feina i no han volgut aprofundir en la ferida del conjunt de la Plana Alta. Igor, en un ràpid contraatac, i el visitant Rubén han pogut marcar el 4-1. Amb el partit sentenciat, Carmona ha donat entrada a Eric Martel, que ha jugat els últims tres minuts. El jove ala pivot del filial ha arrodonit la festa amb el cinquè gol d’un Barça que arriba a l’aturada en el millor moment.

Els jugadors blaugranes celebren el 2-0. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.
La fitxa del partit
FC BARCELONA, 5
PLAYAS CASTELLÓ, 1

FC Barcelona (3+2):
Cristian, Jordi Torras (1), Ari Santos, Lin, Wilde (1) –cinc inicial-, Igor (1), Chico, Eric Martel (1), Javi Rodríguez (1), Carlos i Saad.

Playas Castelló (0+1): Iñaki, Rubén (1), Isco, Cassio, José Revert –cinc inicial-, Cristian Pozo, Kiko, Manolín, Abel, A. Sánchez, Álex, Luis.

Gols: 1-0, Wilde (1’); 2-0, Jordi Torras (4’), 3-0, Javi Rodríguez (10’); 4-0, Igor (35’); 4-1, Rubén (38’); 5-1, Èric Martel (40’).

Àrbitres: Alonso Montesinos i Rubio Fajardo.

Pavelló: Palau Blaugrana. 2.056 espectadors.