FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

18.09.2008 13:58

De l’aigua a la llitera

Cristina Collado


La piscina climatitzada ha deixat pas a la llitera de la sala de fisioteràpia. En aquesta, els serveis mèdics de futbol sala complementen el procés de recuperació dels jugadors tocats.


Una bona recuperació requereix diferents fases. És el cas de la recuperació que fan els jugadors de futbol sala. El treball que fan dins l’aigua s’ha de complementar amb la fisioteràpia i el gimnàs perquè sigui complet. “El que fem és combinar, segons el diagnòstic mèdic del doctor Yanguas, l’apartat de fisioteràpia i readaptació conjuntament”, ens explica el fisioterapeuta de la secció, Jordi Parès.

Làser efectiu

Frame_fisio_futbol_sala_2.JPGUna de les eines més innovadores que utilitzen en els tractaments de fisioteràpia és un làser de darrera generació, que fan servir per recuperar lesions i també per fer acupuntura mitjançant laserteràpia. Segons Parès, “amb això ajudes a nivell cel•lular, a poder avançar els tractaments més ràpidament”.

Casos concrets

Un jugador que està aprofitant aquests dies els tractaments de fisioteràpia és PC. El jugador té molèsties al turmell esquerre, un problema muscular per una contusió que va patir en un amistós a Mallorca. “Hem aguantat com hem pogut i ara, aprofitant l’aturada, fem dobles sessions de laserteràpia, massatge i treball de readaptació al gimnàs”, comenta el fisioterapeuta blaugrana.

Visites diàries

El treball de fisioteràpia exigeix un seguiment diari, dels jugadors que ho requereixen, sota prescripció mèdica. “Abans de cada entrenament, visitem el jugador conjuntament amb el doctor i el preparem segons determini el tractament, amb un embenatge o a nivell de massatge per escalfar. Després vigilem l’entrenament i després fem els tractaments que hagin sortit o que estiguin dins el protocol de la setmana”, explica Parès, que segueix en tot moment l’estat físic dels blaugranes.
De l’aigua a la llitera
Nova sala
La secció de futbol sala estrena nova sala de fisioteràpia. És més gran i més moderna que la que tenien la temporada passada, que estava inclosa dins el vestidor. “Aquest any el doctor Canal ens ha cedit aquesta sala, que estava molt ben preparada, i treballarem amb més garanties”, diu Parès.

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana