FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

17.09.2008 16:56

Recuperació a la piscina

Cristina Collado


Aquesta primera setmana sense competició l’equip de futbol sala aprofita per recuperar efectius. I res millor que un tractament d’aigües per ajudar a aquesta recuperació. Igor i PC ho saben bé.


Sota uns casquets de bany i unes ulleres, Igor i PC es reconeixen al fons de la piscina de l’Aqua Diagonal Wellness Centre, el centre de ‘spa’ integrat dins de l’Hotel Princesa Sofia. Els dos jugadors de futbol sala estan acompanyats del recuperador físic de l’equip, Carles Tur, l’encarregat de dirigir aquesta sessió de recuperació sota l’aigua.

Primera fase de recuperació

RIMG0032.JPGL’objectiu és aprofitar aquest temps sense competició de Lliga per recuperar els jugadors tocats de l’equip, i l’aigua és una gran medecina: “El treball a l’aigua és molt beneficiós per a la primera fase de recuperació dels jugadors lesionats. És un mitjà on la gravitació actua molt menys, i la recuperació és molt més profitosa per als jugadors”, explica Carles Tur. Aquest treball a la piscina es completa amb sessions de fisioteràpia i gimnàs, que els jugadors fan a les instal•lacions del FC Barcelona.

La sessió a l’aigua té tres parts diferenciades: “Fem primer una part d’escalfament, una altra part central centrada en la lesió de cada jugador i per acabar fem el retorn a la calma amb el jacuzzi i els estiraments.”

PC i Igor, dos casos diferents

RIMG0029.JPGTur explica com treballa de manera diferent amb PC i Igor, depenent de la lesió de cadascú. Sobre el tanca brasiler explica: “PC és un cas més favorable perquè té una lesió menor. És una lesió t raumàtica al turmell que es va fer en el partit a Manacor. En el seu cas es tracta que no perdi la musculatura i torni a agafar mobilitat al peu.”

En el cas del pivot Igor, la lesió és més greu: “És més complicat perquè té una ruptura fibril·lar. Amb ell s’ha d’anar amb compte perquè el seu procés de recuperació és de sis setmanes i estem en la segona o tercera. Fa treball d’aigua enfocat a l’enfortiment abdominal i muscular de la cama per no perdre massa muscular.”

El protocol que cal seguir

RIMG0026.JPGAmb cada lesió aquest serà el protocol que cal seguir aquesta temporada: “Sempre que hi hagi una lesió seguirem aquest protocol. Primer, el diagnòstic mèdic, el tractament de fisioteràpia i després la readaptació a l’aigua”, assegura Carles Tur.
Recuperació a la piscina
Treball de prevenció
A banda d’aquest treball de recuperació de les lesions, el cos tècnic del FC Barcelona ha implantat aquest any un servei innovador. Es tracta de les prevencions de lesions que, de moment, està donant els seus fruits. Així ho expressa el mateix recuperador físic: “L’any passat a aquestes alçades hi havia nou jugadors lesionats no traumàtics, i aquest any només n’hi ha un.”

Aquests treball de prevenció es farà de manera individualitzada amb cada jugador i tindrà el gimnàs i la pista com els escenaris principals: “Aquest treball es fa a la pista o al gimnàs. Són sessions conjuntes amb tots els jugadors i també individuals. Farem un estudi a cada jugador, a nivell antropomètric i de flexibilitat, per reduir el nombre de lesions durant l’any”, exposa Carles Tur.

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana