FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

04.09.2008 16:13

“Hem de treballar la defensa en zona”

Cristina Collado


Davant el joc ofensiu del Gestesa Guadalajara, que acostuma a emprar bastant el porter-jugador, el FC Barcelona haurà de treballar força “la defensa en zona”, tal com recomana Juan Carlos López.


El particular joc del Gestesa Guadalajara , que fa especial incidència en l’atac de cinc, obliga el Barça a variar el seu sistema de defensa. Davant l’atac amb porter-jugador: “Hem de treballar molt la defensa en zona perquè en utilitzar aquesta figura, ells són un més i et condiciona”, explica Juan Carlos López.

L’opció del contraatac

Aquesta defensa en zona es treballa específicament al llarg de tota la setmana: “Ho treballem força perquè és una defensa diferent a la que fem habitualment. Amb aquest sistema de defensa, has de treballar més la posició i saber quan has de pressionar més el porter o quan cal aguantar.”

Aquest sistema, però, pot afavorir el FC Barcelona. Sobretot pel que fa al contraatac, perquè el porter rival juga més avançat. Així ho exposa Juan Carlos: “Si ho fem bé, podem robar moltes pilotes perquè ells tindran la porteria buida.”

Tranquil·litat de cara a porteria

qm3d5655.jpgSigui al contraatac o a pilota aturada, el que és clar és que ha d’arribar el gol. En l’últim partit contra el Caja Segòvia el FC Barcelona va tenir moltes ocasions però només en va materialitzar una. L’ala blaugrana demana paciència i recorda que només s’han jugat dos partits: “Marcar gols va a dies. A vegades xutes dues vegades i marques dos gols, i d’altres en xutes moltes i no en fas cap. Portem només dos partits i no cal preocupar-se, encara que crea una certa ansietat veure que arribes però que no marques. Cal tenir més tranquil·litat vers la porteria.”

Treball sense els internacionals

L’equip ha preparat el partit contra el Gestesa Guadalajara amb l’absència dels quatre jugadors internacionals que participaran en el Mundial del Brasil. Saad s’ha incorporat aquest dijous a l’entrenament de l’equip, mentre que Javi Rodríguez, Fernandao i Cristian ho han fet directament a l’hotel de concentració de l’equip a Guadalajara. El fet de treballar sense aquests jugadors condiciona, però la plantilla ja estava preparada: “Afecta perquè durant la setmana treballes coses del partit. Però ja sabíem que en aquestes dates tindríem companys internacionals que marxarien”, afirma Juan Carlos López.
“Hem de treballar la defensa en zona”
De mica el mica recupera el to físic
Juan Carlos López està ja recuperat de la lesió que va patir al genoll i que el va allunyar de l’equip mitja temporada passada. Tot i això, encara li falta recuperar el to físic: “Estic començant una altra vegada amb l’equip, però encara em falta to físic. Intentaré aportar el que digui el míster.”

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana