Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El XICS Santa Coloma, inaugurat


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

10.11.2008 18:57

El XICS Santa Coloma, inaugurat

Marc Parramón


Joan Laporta ha inaugurat aquesta tarda el primer centre XICS de Catalunya, un espai que ofereix suport integral als joves vulnerables del barri de Santa Rosa de Santa Coloma de Gramenet.


xics_stacoloma_x2x.jpgLa Fundació no vol oblidar la infància vulnerable de casa nostra. I el XICS de Santa Coloma n’és un exemple. Aquesta localitat del barcelonès s’ha abocat aquest dilluns a la festa d’inauguració d’un centre que significa molt per als veïns del barri de Santa Rosa.

Una festa a Santa Coloma

Els actes s’han iniciat a les 17.00 hores amb una visita al centre Cívic Els Pins d’aquest barri, on es troben les aules i els despatxos del centre. La comitiva blaugrana, encapçalada pel president Laporta, el vicepresident Alfons Godall i la directora general de la Fundació, Marta Segú, s’ha trobat allà amb l’alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, per fer una visita de reconeixement.

La inauguració s’ha convertit en festa més enllà de les aules en una instal·lació esportiva molt propera al centre cívic, el poliesportiu Raval. En aquest espai, que s’utilitza per fer part de les activitats esportives del XICS, s’han dut a terme els parlaments institucionals.

xics_stacoloma_x1x.jpgEn el seu torn Joan Laporta ha manifestat: “Avui és un dia històric per al FC Barcelona. Tenim el repte de millorar la vida d’aquests nanos a nivell educatiu i psicosocial. Estic molt emocionat.” El president del Barça, que ha animat els educadors a fer una bona tasca i ha felicitat l’alcalde i el Consistori pel treball realitzat, ha afegit: “Tenim l’obligació de retornar a la societat el que la societat ha donat al Barça.”

Per altra banda, l’alcalde de la ciutat, Bartomeu Muñoz, ha establert un paral·lelisme: “Santa Coloma, com el Barça, ha estat un element d’integració de la societat. Tant de bo d’aquí a uns anys els joves de Santa Coloma puguin dir: ‘jo vaig passar pels XICS’.”

Després dels discursos, un grup de nens han llegit les redaccions del que van fer al XICS. Per un dia, el poliesportiu Raval s’ha omplert d’activitats lúdiques per als més menuts. Hi havia un castell inflable, un taller de pintura i maquillatge i també una porteria per practicar els xuts. El jugador del FC Barcelona Mobicat Javi Rodriguez no s’ha perdut cap detall de la festa.

A continuació el president Joan Laporta ha visitat la Penya Barcelonista de Santa Coloma de Gramenet.

Un projecte especial

xics_stacoloma.jpgDes de fa mesos la Fundació ha estat treballant intensament per fer realitat el primer centre d’aquesta xarxa a Catalunya al barri de Santa Rosa, una zona multicultural amb més de 15.000 habitants i alts índex d’immigració. El centre, que està cogestionat per la Fundació i l’entitat EDUVIC, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma.

A diferència d’altres punts del món on s’han instaurat centres XICS, a Santa Coloma no s’ha hagut d’edificar ja que s’ha aplicat una filosofia d’optimització d’espais públics existents. El centre Cívic Els Pins, el CEIP Gaudí i el Poliesportiu Raval són algunes de les instal·lacions utilitzades per aquest XICS que té l’objectiu d’afavorir la integració social de 75 infants i joves -d’entre 6 i 18 anys- en situació de risc d’exclusió social de la localitat catalana i prevenir conductes de risc des de l’àmbit del lleure, oferint també orientació a les seves famílies.
El XICS Santa Coloma, inaugurat
Un programa d’abast internacional

La Fundació està desplegant el programa XICS (Xarxa Internacional de Centres Solidaris) per quatre continents amb el denominador comú de donar suport integral a la infància vulnerable. Els centres XICS s’adapten a les necessitats dels infants en cada punt del món on es construeixen.

Coneix aquí els països amb centres XICS.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana