Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


“El posicionament solidari del club és fort”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

27.03.2007 10:41

“El posicionament solidari del club és fort”

Mig any després de l'acord amb l'Unicef, Joan Laporta fa balanç del posicionament del Barça com a 'més que un club al món' i es mostra satisfet de la profunditat del missatge que difon el FC Barcelona.


En la segona part de l'entrevista amb www.fcbarcelona.cat, Joan Laporta analitza la vessant més social del club, que s'ha situat com "una referència solidària en el món".

L’eslògan de la campanya mundial que presenta els valors del Barça diu ‘El partit més difícil’, apel•lant a la solidaritat. Quan fa mig any de l'anada a les Nacions Unides i de la firma de l’acord amb l’Unicef, quin balanç en fa?

"El fem molt positiu. Ha estat una gran idea. Segurament de les idees més importants que hem pres des que estem dirigint el club. A més, és un plantejament que té un gran recorregut i que, en el dia a dia, se li ha d’anar donant contingut. L’acord amb l’Unicef ens situa com una referència solidària en el món. Aquesta entesa és, i ho dic amb tota la contundència, un acord importantíssim per a la imatge del club. És molt important que essent fidels a la idea del ‘més que un club’ puguem ajudar persones, bàsicament nens i nenes. El posicionament solidari de l’entitat és fort i entenc que comporta un missatge de molta profunditat."

FRAME_LAPORTA_24-03-07_13.jpgSwazilàndia és el primer punt on els projectes d’aquesta solidaritat prenen forma. El soci a vegades es pot preguntar com es controlen aquests projectes.

"En aquests projectes sempre hi ha una comissió de seguiment fixada entre l’Unicef i el Barça. Està formada per persones vinculades a la Fundació i per directius de l’entitat que avaluen i quantifiquen aquests programes i prenen les decisions adequades perquè aquests diners vagin destinats a un determinat programa. El primer és el de Swazilàndia i ja s’hi treballa. Persones de la Fundació del Barça, acompanyats pels experts de l’Unicef, ja hi han anat per estudiar sobre el terreny les necessitats del programa. Inicialment està previst que jo també hi viatgi al mes de juny. És un orgull, com a president del Barça, poder treballar en aquesta direcció, sabent que és una tria molt important tant per a la imatge del Barça com per a les persones que ajudarem. I també és important per al futbol en general, perquè el futbol és un instrument decisiu i molt útil per a millorar les societats més necessitades. El Barça ho aconseguirà gràcies a aquest acord amb l'Unicef."

La setmana passada el Barça participava en un acte de la societat civil per demanar un aeroport en línia amb les necessitats i l’ambició del país. Hi ha qui assegura que la feina del Barça és jugar i guanyar.

"En el terreny esportiu el Barça ha de jugar i ha de procurar guanyar i ser el millor. Però no es pot obviar que també som una institució amb una gran força social que ens obliga. Per tant, també hem de jugar, que és una manera de dir que hem de participar en totes les iniciatives que interessen per al desenvolupament del país. En aquest cas, una bona connexió internacional de l’aeroport del Prat és clau per a l’economia del país i, com a persones, per al mateix desenvolupament dels catalans. Viatjar és cultura i només des de la cultura desenvoluparem les nostres pròpies potencialitats. Aquesta és una qüestió molt important per als catalans d’ara i sobretot per als catalans del futur, els nostres fills."

Fes clic aquí per accedir a la primera part de l'entrevista amb Joan Laporta.“El posicionament solidari del club és fort”
Coratge per a la modernització del Camp Nou
Aquest any el Camp Nou arriba al seu cinquantè aniversari. Avui tenim prou elements d’anàlisi per entendre la magnitud i l’ambició d’aquell projecte. Aquests elements (la mesura de la qualitat, l’atreviment) han de continuar sent elements que caracteritzin el club i la institució del FC Barcelona?

"Sí, perquè jo crec en aquesta combinació del seny i la rauxa, que tan bé explicava Jaume Vicens Vives. Són trets característics del país que ens ha vist néixer i són trets que estan empeltats en la història del Barça. I entenc el seny com una derivada del sentit comú, i parlar de rauxa és tenir el coratge suficient i necessari per endegar les iniciatives que cada cop faran que el Barça sigui una entitat més prestigiosa i més admirada arreu."


La presidència del club és un bon mirador per entendre la magnitud del projecte de construcció del Camp Nou i per valorar l’atreviment de Francesc Miró-Sans quan fa mig segle va decidir fer aquest estadi?

"Sí, el coratge del president Miró-Sans és indiscutible. I la veritat és que va ser un encert aixecar l’estadi del FC Barcelona que avui és un monument, una gran catedral del futbol. Però cal ser realistes. Han passat 50 anys i ara el barcelonisme ha de renovar el seu coratge i ha d’afrontar la renovació i la modernització del Camp Nou amb prou ambició per fer-lo útil per molts anys. No es tracta que duri 50 anys més, sinó 100 anys més. Depèn de nosaltres i del nostre coratge."


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana