Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Tots contra el dopatge


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

28.09.2009 21:20

Tots contra el dopatge

Sònia de Alba


El canvis en la normativa sobre el control del dopatge incumbeix tots els professionals i tothom hi ha d'estar al cas. Per això, el doctor Gil Rodas, metge del Regal Barça, ha fet una xerrada informativa obligatòria per a tot l'equip.


No tant saber quins productes i medicaments poden donar positiu en dopatge, perquè tot allò que prenguin els jugadors ha d'haver estat avalat pels responsables mèdics, sinó saber quins aspectes més protocolaris s'han implantat de cara a la nova temporada. Un d'aquests és la informació. Tots els integrants del Regal Barça han d'assistir a unes xerrades i han d'haver conegut les modificacions sobre la normativa antidopatge. I el doctor Gil Rodas, el metge del primer equip de bàsquet blaugrana, ha estat l'encarregat d'impartir aquest col·loqui al Montan .

Rodas ha fet extensiu a tot l'equip aquestes variacions. Començant pel control directe sobre els jugadors.

"El canvi més important es focalitza en el que denominem "Whereabout", és saber a on es troben els jugadors i en quina periodicitat han de passar els controls", assenyala Rodas. Fins ara, els jugadors passaven els tests antidopatge després dels partits, però podien passar pel vestidor abans. Ara aquesta possibilitat és inviable. "Si el jugador no té escorta, una persona que el segueixi des que surt de la pista fins a l'extracció, no podrà passar pel vestidor", explicita el metge blaugrana.

També poden ser sotmesos a controls durant els entrenaments. Per això, el club ha d'haver passat un llistat previ dels horaris de partits i d'entrenaments i els metges de les federacions nacionals i internacionals estan capacitats per fer exàmens.

A més, durant tres mesos dos jugadors de manera rotatòria rebran una supervisió especial i ells han de facilitar el contacte en cas que s'hagi anul·lat un entrenament a priori previst.

Els blaugranes ja ho fan bé

El doctor Gil Rodas ha assegurat que tots els blaugranes ja "mengen bé". Per complementar la bona dinàmica dels jugadors el metge també ha facilitat quin serà el seguiment de reforços vitamínics i recuperadors que poden prendre. En tot cas, els serveis mèdics orientaran durant tota la campanya als jugadors.

Tots contra el dopatge
Protocols més exhaustius
La nova reglamentació obliga a tots els responsables mèdics a complimentar uns formularis encara més exhaustius dels que feien fins ara. El doctor blaugrana és l'encarregat que tots els jugadors compleixin amb la normativa i també els entrenadors i auxiliars. La gran diferència respecte a altres temporades és que, si hi ha alguna irregularitat, la investigació penalitzarà a la persona concreta i no al metge com a responsable últim, com era fins ara.


Comparteix a

Notícies Bàsquet

Temporada 09-10

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana