Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Barton comença la 2a fase


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

18.09.2009 11:05

Barton comença la 2a fase

Sònia de Alba


La recuperació de Lubos Barton acaba d'estrenar la segona fase. Després de tres mesos de convalescència, l'aler txec es troba a l'equador de la teràpia.


L'11 de juny va haver de passar pel quiròfan per un trencament al tendó d'Aquil•les de la cama esquerra. Des d'aleshores Lubos Barton ha pogut fer ben poca cosa, però precisament aquest era el programa de rehabilitació establert.

2009-09-16_RECUPERACION_LUBOS_BARTON_GIMNASIO_004.JPG"La meva primera meta és recuperar-me al 100%. No sé quan ho aconseguiré però, evidentment, espero que sigui al més aviat possible", afirma un confiat Lubos Barton. L'aler blaugrana té bones vibracions. Si més no, fins ara, tres mesos després de l'operació, tot ha seguit el protocol previst: "De moment, no tinc dolor. El metge em va dir que si em feia mal, havia de parar. Però només he tingut alguna molèstia lleu i tenia el turmell una mica inflat. Ara ja no, tot va bé."

I és que Barton ha seguit fil per randa les recomanacions mèdiques. "Ens trobem en el tercer mes de la recuperació i tot just ara comencem la segona fase. Fins ara, Lubos només ha fet una mica de natació, caminar i bicicleta estàtica", recorda el doctor Gil Rodas, metge del primer equip de bàsquet.

"Només he caminat i poca cosa més. He estat tranquil", somriu el jugador, que s'havia estat el primer mes i mig absolutament immobilitzat. El següent mes i mig sí que ja ha començat un subetapa de moviment, suau, això sí: "M'he avorrit una mica, però he tingut temps per desconnectar i relaxar-me."

Els terminis

El jugador sap que la base en aquest tipus de recuperacions és "la paciència". "Només em trobo a la meitat del meu recorregut", explica amb total consciència Barton.

2009-09-16_RECUPERACION_LUBOS_BARTON_GIMNASIO_003.JPGAra s'ha obert la segona fase de la recuperació. "Després de passar la revisió mèdica amb el doctor Dalmau, el cirurgià que el va operar, s'ha dissenyat el nou protocol", explica Rodas, i continua: "Durant les pròximes tres setmanes treballarà amb el preparador físic Toni Caparrós la tonificació muscular, la propiocepció (per captar el moviment i la posició de les articulacions) i la resistència cardiovascular. Aquesta última la treballarà a la piscina. Tot això ho combinarà amb fisioteràpia a càrrec dels nostres especialistes, Toni Bové i Eduard Torrent".

Al quart mes de la recuperació s'arribarà ja amb carrera contínua i una mica de tir. "Aleshores ens quedaran dos mesos mes per continuar amb l'evolució", afegeix Gil Rodas.

Positiu en estat superlatiu

"De moment, la progressió és lenta i no noto l'evolució ràpidament. Crec que cada dues setmanes vaig comprovant els resultats, i de moment penso que vaig millorant", assegura Lubos, molt positiu i encoratjat perquè el treball és més sofisticat: "Ara faré piscina, començaré a caminar amb més angulació, faré pujades... I, en tres setmanes, caminaré de puntetes i podré començar a córrer."
Barton comença la 2a fase
Massa vacances
A ningú li agrada que l'obliguin a res. Ni tampoc a fer vacances! "Per a tothom les vacances són bones, però quan és obligat..., i tant de temps!!!", rebufa Barton cansat de descansar, tot i que sembli paradoxal: "Vaig arribar a Barcelona fart de vacances i llest per treballar."


Comparteix a

Notícies Bàsquet

Temporada 09-10

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana