Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El perquè dels pulsòmetres


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

01.09.2009 12:10

El perquè dels pulsòmetres

Sònia de Alba


L’ideal és entrenar com es juga i cap a això es tendeix. L’objectiu de representar a la perfecció tota possible acció de partit durant un entrenament es busca des de diferents vessants. I un dels elements que es fa servir és el pulsòmetre.


Durant la temporada oficial cap jugador pot sortir a la pista amb res més que l’equipació adequada i homologada per a les diferents competicions. Durant la preparació, però, hi ha més màniga ampla. És ara quan entren en joc, per exemple, els pulsòmetres. I mai millor dit.

“Entrenem com juguem. Per això és important portar-los en els partits. Durant la temporada oficial no ho podem fer. Per això ara és perfecte”, reconeix el doctor del primer equip de bàsquet, Gil Rodas.

Més informació, millors resultats

Pulsometre3.jpgEl Regal Barça, com molts altres equips de l’ACB i Eurolliga, aprofiten la tecnologia existent per maximitzar el rendiment dels esportistes. Un pulsòmetre serveix per enregistrar la freqüència cardíaca dels jugadors. “És un paràmetre fisiològic que ens pot servir per a moltes coses”, explica Gil Rodas, que detalla una mica més: “Durant la pretemporada el pulsòmetre controla la càrrega de treball. En cada entrenament i en cada partit que fem coneixem la càrrega total de treball.”

Al partit amb el Bàsquet Manresa els blaugranes van fer servir el pulsòmetre, de la mateixa manera que se’l posen als entrenaments. Conèixer com reacciona el cor és part primordial perquè el treball plantejat obtingui un rendiment alt. A més, evidentment, de prevenir qualsevol problema.

A partir de les dades que es recullen, els entrenadors, preparadors físics i metges dissenyen què han de fer i les càrregues de treball que poden assumir els jugadors, tant a nivell individual com col·lectiu.

Primers resultats

La pretemporada no ha fet més que començar. Després d’una setmana d’entrenaments, l’equip acumula feina.

“És evident que de mica en mica estem millor que fa una setmana, que acabàvem ofegats”, assegura Roger Grimau. L’experiència que té el capità blaugrana fa que assenyali que tot l’esforç quedarà reflectit en “unes tres setmanes”.

“Ara no es nota la feina. Ara només augmentem la càrrega de treball. En 2-3 setmanes es faran petits retocs i, aleshores, hi haurà dades per analitzar”, completa el doctor Rodas.

“Al final, el més important és que el temps que puguem treballem al màxim”, ratifica Grimau, una afirmació compartida per tots els estaments de l’equip.
El perquè dels pulsòmetres
Una mica incòmode
Durant el partit a Sant Julià de Vilatorta contra el Manresa es va veure els jugadors recol·locant la cinta del pulsòmetre cada dos per tres. “Realment és una mica incòmode i et cau i te l’has de posar bé perquè si no no marca bé”, explica Xavi Rabaseda, un dels joves jugadors blaugrana.


Comparteix a

Notícies Bàsquet

Temporada 09-10

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana