Bona arrencada del Regal Barça (52-75)

30.08.2009 21:08

El Regal Barça s’ha estrenat amb triomf en el primer partit amistós de la pretemporada. Tot i que l’esforç de la primera setmana d’entrenaments s’ha notat, els blaugranes han anat de menys a menys per superar el Manresa.

Les cames han pesat molt, més de l’habitual. Però el primer equip de bàsquet, vigent campió de la Lliga ACB, ha sumat la victòria contra el Bàsquet Manresa en l’estrena de la pretemporada, un partit en què han participat tots els jugadors, sèniors i júniors, disputat a Sant Julià de Vilatorta. Les úniques absències han estat les dels internacionals: Navarro, Lorbek i Lakovic.

Pesa les cames

Boniface Ndong ha obert el partit amb una esmaixada servida per Víctor Sada. Tot i l’espectacularitat del començament, als dos equips els ha costat trenar les jugades. De fet, el primer quart ha durat més de 30 minuts.

Els blaugranes han aconseguit ràpidament una renda de 7 punts (3-10), però els del Bages han anat esgarrapant punts fins al 12-19 de final de període.

Més agilitat

2009-08-30_REGAL_FCB_-_BASQUET_MANRESA_008.JPGEl segon quart ha començat amb la mateixa dinàmica. Les contínues rotacions de la banqueta han ajudat a arrencar de mica en mica. El júnior Dani Pérez ha donat descans a Víctor Sada i l’equip ha trobat una marxa més. Jordi Trias –que ha treballat de valent aquest estiu i físicament es nota moltíssim– ha estat el millor culminador en aquest impàs. Tres contracops consecutius per situar el primer màxim avantatge (25-39).

Roger Grimau ha fet arribar la diferència fins als 16 punts amb el segon triple del partit (els dos blaugranes), el del 30-46, amb què s’ha arribat al descans.

Rabaseda, el més espectacular

El marcador ha arribat als +23 de cim a la represa, després de l’encert de Basile amb dos triples més. El partit ja estava dat i beneït. Per això hi ha hagut una petita davallada en la concentració dels blaugranes, que el Manresa ha aprofitat per eixugar part de la renda. Però poca cosa més ha pogut fer.

Quan el partit podria haver recuperat una línia de més igualtat, ha aparegut el bo i millor de la collita blaugrana. Després d’un error en el tir de Fran Vázquez, Xavi Rabaseda ha volat literalment sobre la zona per atrapar la pilota i oferir la millor acció de tot el matx, aplaudida intensament per tothom.

Però el jove aler encara ha sumat cinc punts més (una cistella de dos i un triple) per fer arribar la diferència a 26. Xavi Pascual l'hi ha volgut reconèixer i li ha donat descans quan faltaven tres minuts per acabar el matx.

A més de Rabaseda, també val la pena destacar els dos taps que ha clavat Terence Morris cap a les acaballes del matx.