FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

27.01.2007 15:17

Rijkaard defensa la seva estrella

Si per alguna cosa s'ha caracteritzat sempre Frank Rijkaard és per defensar els seus jugadors. Un dia després que Ronaldinho comparegués davant els mitjans informatius, el tècnic blaugrana l'ha defensat amb els números a la mà.


Rijkaard admet que l'equip no passa per un dels seus millors moments, però això no significa que s'hagi de criticar els seus homes, per això "cal reaccionar al camp i en els entrenaments posem més atenció en l'organització". L'holandès, a més, basant-se en una de les premisses bàsiques des que és entrenador del FC Barcelona, considera que l'equip és qui ha d'animar al públic amb el seu joc i no a l'inrevés: "Hem de donar una bona imatge perquè el públic se senti orgullós de nosaltres. El públic d'un equip gran exigeix molt i això és bo perquè ens fa treballar a un nivell més alt quan és necessari". Rijkaard ha conclòs la seva exposició sobre l'efecte Camp Nou comentant que el futbol "és acció-reacció, per això si fas una cosa bé, el públic l'agraeix. No els puc demanar res perquè sempre reaccionen amb naturalesa. He d'agrair al públic tot el suport que ens ha ofert en tots els partits."

La llista

17 han estat els convocats finalment per enfrontar-se aquest diumenge al Celta de Vigo a l'estadi. Belletti, un dels jugadors que, a priori, semblava que no podria estar llest per aquest partit, ha estat una de les grates sorpreses de l'entrenament previ al matx contra els gallecs. El lateral brasiler ja té l'alta. La seva presència ha donat aire a un Rijkaard lleugerament amoïnat amb les baixes de Thuram i Sylvinho , aquest últim estarà un mes de baixa. L'entrenador del Barça està content pel retorn de Juliano Belletti: "Sorprèn la seva recuperació, és veritat. S'ha recuperat abans d'hora i això és una bona noticia."

"Deixem que Ronnie treballi en pau"

Rijkaard té molt clar que Ronaldinho, a més de ser "un jugador determinant", no només ho és pel joc que desplega "sinó per tot el que transmet": "Ronaldinho també és part de l'equip i l'hem de valorar en conjunt. Si l'equip no està bé, no és només per un jugador. No entenc tot el soroll que s'està fent al voltant seu. Quantes assistències ha donat?, quants gols ha fet?, quants partits ha decidit? Deixem-lo treballar en pau tenint confiança en tot el que ha fet i que segur tornarà a fer."

Celta

El tècnic blaugrana reconeix que el partit davant el Celta "no serà gens fàcil" i que una de les claus "és sortir al camp sense complexos". Rijkaard sap que els viguesos, com la resta d'equips del campionat "tindran una motivació afegida". Finalment, l'entrenador del Barça ha recordat que davant el Celta "sempre s'han vist bons partits i hem hagut de treballar molt per guanyar-los".

Iniesta per Giuly

Pel què es desprèn de les paraules de l'entrenador blaugrana, Ludovic Giuly podria començar el partit a la banqueta. Rijkaard admet que el francès "ha treballat moltíssim en un moment complicat com aquest" i que "està perdent força". Per això creu que una bona solució seria situar Andrés Iniesta en la banda dreta. La polivalència del manxec ha estat lloada, un cop més, pel tècnic holandès: "Ha jugat per tot arreu en el camp i ho ha fet amb èxit. És intel·ligent i té una qualitat tècnica magnífica. Això facilita molt les coses. Gairebé sempre que ha jugat per la banda ha creat perill, encara que crec que el mig del camp és la seva posició natural. Crea sempre, fa jugar i recolza els seus companys."

Finalment, Frank Rijkaard no tanca les portes a una possible dupla Gudjohnsen-Saviola, malgrat que mai han començat un partit junts d'inici: "Potser arribi l'opció algun dia, tenint en compte l'estat d'ells dos, dels lesionats, etc... No puc dir que és impossible."  

Rijkaard defensa la seva estrella
El dia de l'àrbitre
Aquesta jornada, els partits de la Primera i la Segona Divisió BBVA començaran d'una manera un pel diferent. Abans de començar els partits, tots els equips faran un passadís d'honor als àrbitres. Es tracta d'una iniciativa de la Federació Espanyola de Penyes de Clubs de Futbol 'Aficiones Unidas', que compta amb el suport de la Lliga de Futbol Professional, la Reial Federació Espanyola de Futbol i l'Associació de Futbolistes Espanyols. L'objectiu de l'anomenat 'Dia de l'Àrbitre' és incidir en el respecte a l'àrbitre com a jutge i com a esportista i en la implantació del joc net en el nostre futbol.

Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana