Amb el Dia Mundial de la Pòlio

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

24.10.2011 11:58

Gates, Rosell i Guardiola, amb el Dia Mundial de la Pòlio

www.fcbarcelona.cat


La Fundació FC Barcelona i la Fundació Bill & Melinda Gates llancen un vídeo de sensibilització sobre aquesta malaltia, coincidint amb el Dia Mundial de la Pòlio.     
Dilluns 24 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Pòlio. Aprofitant aquesta efemèride la Fundació FC Barcelona i la Fundació Bill & Melinda Gates volen fer públic, un cop més, el seu compromís en la lluita contra aquesta malaltia, que ja es va posar de manifest amb l’aliança que les dues entitats van signar el mes de juliol passat.
 
“More than a goal. End Polio”
 
El FC Barcelona ha posat al servei de la Fundació Bill & Melinda Gates el seu poder mediàtic i el seu reconeixement mundial per facilitar el desplegament dels programes d’eradicació d’aquesta malaltia, sota l’eslògan ‘More than a goal. End Polio’. Prova d’això és l’acció simbòlica que aquest dissabte es va dur a terme a l’Estadi, quan els jugadors del primer equip van sortir al terreny de joc amb una samarreta amb l’eslògan ‘End Polio’ i el número 99, corresponent al percentatge d’eradicació de la malaltia.
 
Gates, amb la samarreta del Barça
 
2011-10-22_PARTIDO_24.JPGEn el vídeo de sensibilització, Bill Gates, que llueix la samarreta del Barça, reconeix que “cap organització esportiva del món demostra aquesta passió per les problemàtiques socials” i assegura “sentir-se orgullós” per l’aliança signada entre la seva Fundació i la del FC Barcelona. Per la seva banda, Sandro Rosell, subratlla que el Barça ha escollit “el millor equip” per jugar aquest important partit contra la pòlio, la Fundació Bill & Melinda Gates. A la peça, produïda per Barça TV, Josep Guardiola recorda també el “compromís” del primer equip amb la causa. Finalment es fa una crida a sumar-se al projecte a través del Facebook oficial de la campanya:
    
Què és la pòlio?
 
La poliomielitis és una malaltia infecciosa que envaeix el sistema nerviós i pot causar paràlisi irreversible. La malaltia es difon en llocs amb pobres condicions higièniques i afecta, principalment, infants i joves. No existeix cap cura per a la pòlio, només es pot evitar mitjançant una vacuna administrada en diverses dosis preses durant la infància.
 
Les campanyes mundials contra la pòlio han reduït els casos en un 99%. El 1988 aquesta malaltia va paralitzar o matar gairebé 350.000 persones al món. L’any 2010 es van detectar menys de 1.500 casos. Tot i això, la malatia encara perdura al Pakistan, l’Afganistan, l’Índia i Nigèria. La pòlio podria ser la segona malaltia eradicada al nostre planeta després de la verola.
 
Segons el Departament de Salut de la Generalitat, a Catalunya no s’ha detectat cap cas des de l’any 1983.

Notícies Fundació