Joves israelians i palestins visiten el primer equip

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

21.10.2011 15:39

Joves israelians i palestins visiten el primer equip

www.fcbarcelona.cat


Pertanyen a dos clubs esportius de Jerusalem i han estat a la Ciutat Esportiva, en el marc d’un projecte del Fons Català de Cooperació amb la col·laboració de la Fundació.


Guardiola saluda als beneficiaris, aquest divendres. Foto: Miguel Ruiz / FCB
Guardiola saluda als beneficiaris, aquest divendres. Foto: Miguel Ruiz / FCB

    
La Fundació FC Barcelona ha col·laborat amb el Fons Català de Cooperació en la gestió de la visita a la Ciutat Comtal d’una cinquantena de joves israelians i palestins procedents de dos clubs esportius de Jerusalem, el Shoaffat, de la zona de Jerusalem Est, i el Hapoel Katamon, ubicat a Jerusalem Oest.
 
Foment de la convivència
 
L’objectiu del projecte és generar l’activació de sinergies pel foment de la pau i la bona convivència entre ambdues comunitats. El paper de la Fundació FC Barcelona en el projecte és fer incidència en l’esport com a element canalitzador de valors i generador de pau. Per aquest motiu, el grup de joves ha fet una visita a l’entrenament que el primer equip ha dut a terme aquest divendres a la Ciutat Esportiva. 
 
“Quan estàs davant de Messi, no et fixes si el teu company és israelià o palestí, aquesta és l’essència de la convivència”, ha assegurat Liran Gerassi, entrenador de l’equip infantil del Hapoel Katamon.
 
Partit i dinar de germanor
 
2011-10-21_ISRAEL_01.JPGPosteriorment, els dos equips de Jerusalem  han disputat un partit de futbol en un dels camps d’aquesta instal·lació. Els esportistes tenen programat també aquesta jornada un dinar de germanor a les instal·lacions del Club i, a la tarda, faran una visita al circuit del Camp Nou Experience. “Visitar el Barça ha estat un somni fet realitat”, assegura Annan Alyian, entrenador del Shoaffat: “El Barça transmet pau, felicitat i està implicat en projectes socials”.
 
També al FCB-Sevilla
 
El joves tenen entre 10 i 12 anys i es troben a Barcelona des de dimecres, on han realitzat diverses activitats culturals. També seran presents al Camp Nou per al partit de dissabte entre el FC Barcelona i el Sevilla, on també els acompanyaran una delegació de YaLa (Young Leaders Movement), formada per tres joves israelians i tres d’àrabs, pertanyents a aquesta iniciativa de The Peres Center For Peace.
   

Notícies Fundació