Un Barça-Sevilla contra la pòlio

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

20.10.2011 12:17

Un Barça-Sevilla contra la pòlio

www.fcbarcelona.cat


La Fundació ha preparat una sèrie d’accions de visibilitat per al proper dissabte durant el partit Barça-Sevilla per refermar el seu compromís contra la pòlio i amb la Fundació Gates. Els jugadors lluiran una samarreta amb l’eslògan ‘End Polio'.


Presentació de l'acord entre les dues fundacions el passat estiu. Foto: Miguel Ruiz / FCB
Presentació de l'acord entre les dues fundacions el passat estiu. Foto: Miguel Ruiz / FCB

Visita de joves israelians i palestins
Per a aquest partit també està prevista la presència al Camp Nou de 30 joves, israelians i palestins, pertanyents a dos clubs esportius de Jerusalem, que aquests dies es troben a Barcelona realitzant diverses activitats culturals i esportives amb l’objectiu de fomentar les sinergies entre aquestes dues comunitats. Aquest projecte també està liderat per la Fundació que, durant aquests dies, té programada una visita d’aquests joves a les instal·lacions del Club, en col·laboració amb el Fons Català de Cooperació.
També serà present al partit una delegació de YaLa, formada per tres joves israelians i tres d’àrabs, pertanyents a aquesta iniciativa de The Peres Center For Peace.
      
El compromís del Barça amb la Fundació Bill & Melinda Gates tindrà una nova demostració pública el proper dissabte, coincidint amb el Barça-Sevilla, just abans que se celebri, dilluns 24, el Dia Mundial de la Poliomielitis. A la prèvia d’aquest partit els jugadors del FC Barcelona sortiran al camp amb una samarreta on s’hi podrà llegir l’eslògan ‘End Polio’ amb el número 99, que equival al tant per cent d’eliminació d’aquesta malaltia al món.
 
Emissió del vídeo de l’aliança
 
Paral·lelament es podrà veure pels videomarcadors del Camp Nou el vídeo de presentació de l’aliança entre la Fundació FC Barcelona i la Fundació Bill & Melinda Gates. Un clip que va ser presentat l’estiu passat, quan es va fer públic l’acord, i que repassa els grans gols dels herois de l’imaginari col·lectiu culer i ratifica del compromís del Club en la lluita contra aquesta malaltia. Manel Vich, l’‘speaker’ del Camp Nou, també farà una menció a la causa per la megafonia de l’Estadi.
 
La Fundació FC Barcelona i la Fundació Bill & Melinda Gates preparen, alhora, un nou vídeo de sensibilització que s’estrenarà el proper dilluns 24 d’octubre, protagonitzat per Bill Gates, Sandro Rosell i Pep Guardiola.
 

La poliomielitis, una malaltia oblidada
 
La poliomielitis és una malaltia infecciosa que envaeix el sistema nerviós i pot causar paràlisi irreversible. Es presenta principalment en infants i joves i, tot i que, segons el Departament de Salut de la Generalitat, a Catalunya no s’ha detectat cap cas des de l’any 1983, encara està present en alguns països del món.
 
Des del 1988, al voltant de 2,5 bilions de nens a tot el món han estat vacunats contra la poliomielitis, i el nombre de casos per any ha disminuït en un 99 per cent. La pòlio, però, segueix present a l’Àsia i l’Àfrica.
        

Notícies Fundació