El Regal FCB, amb les malalties minoritàries

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

27.02.2011 12:05

El Regal FCB, amb les malalties minoritàries

www.fcbarcelona.cat


Un grup d’infants que pateixen malaties minoritàries van poder conèixer aquest dissabte els jugadors del Regal FCB. Amb aquesta acció, la Fundació FCB se suma al Dia Mundial de les Malaties Minoritàries que se celebra aquest dilluns 28 de febrer.


Els jugadors del Regal FC Barcelona amb els infants, al parquet del Palau. Foto: Álex Caparrós / FCB
Els jugadors del Regal FC Barcelona amb els infants, al parquet del Palau. Foto: Álex Caparrós / FCB

400.000 afectats a Catalunya
D’aquestes malalties, n’hi ha unes 4.000 que tenen un origen genètic i es manifesten preferentment en la població pediàtrica. En l’actualitat unes 400.000 persones pateixen alguna d’aquestes patologies a Catalunya.
Onze infants pertanyents a diverses associacions de pacients amb Malalties Rares de Catalunya van poder assitir aquest dissabte al partit de la Lliga ACB entre el Regal FCB i el Caja Laboral. Allà van conèixer la plantilla de bàsquet del FC Barcelona i es van fer una fotografia de família. Un cop acabat el partit, els jugadors del Regal Barça van intercanviar impressions amb els joves i els van entregar unes samarretes signades.

Sensibilitat per part de la Fundació

La Fundació FC Barcelona, amb l’ajuda de la Fundació Doctor Robert, ha coordinat aquesta trobada i s’ha solidaritzat, un cop més, amb totes les persones que pateixen malalties rares, especialment, tenint en compte que aquest dilluns 28 de febrer se celebra la quarta edició del Dia Mundial de les Malaties Minoritàries.

Augmentar la conscienciació 
 
L’objectiu del Dia de les Malalties Minoritàries és augmentar la conscienciació sobre aquestes patologies i reforçar la seva importància com a prioritat en la salut pública. Aquestes malalties, també conegudes com a malalties rares o de baixa prevalença, són un conjunt molt ampli i heterogeni de condicions patològiques complexes que poden afectar tots els trams d’edat des dels nadons, infants, adolescents, joves i adults. S’estima que hi ha entre 7.000 i 8.000 malalties diferents.

Notícies Fundació