Més que un liderat en joc

Hoquei patins

13.11.2008 12:35

El Barça Sorli Discau i el Roncato Patí Vic s’enfronten dissabte en la segona jornada de la Lliga europea. Els dos equips lideren el grup A continental i, a més, són colíders de l’OK Lliga.

El partit entre el Barça i el Vic (dissabte, 20.00 h) posa a prova dues plantilles en forma a tots els fronts. I és que els dos primers classificats a la Lliga europea, després de la primera jornada, també ho són a l’OK Lliga. Els homes que entrena Quim Paüls reben la visita del Roncato Patí Vic en una autèntica prova de força. Qui guanyi a la segona jornada de la Lliga europea mantindrà la imbatibilitat al grup A, però també pot servir de demostració moral de superioritat respecte al contrari. Blaugranes i vigatans estan empatats amb 25 punts al capdavant de l’OK Lliga. El Vic, però, ocupa la primera posició perquè ha marcat dos gols més i n’ha encaixat dos menys que el Barça.

El 3-0 de Lliga

fcb-vic_x4x.jpgEl primer equip d’hoquei patins blaugrana ja ha estat capaç de derrotar el Vic aquesta temporada. A la jornada 5 de l’OK Lliga, al Palau Blaugrana, el Barça Sorli Discau es va imposar amb un clar 3-0 al Roncato Patí Vic. El partit, però, no es va decidir fins al segon temps. La primera meitat va acabar amb un 1-0, obra de Sergi Panadero.

Ara bé, dues dianes seguides marcades per Carlos López i David Paéz van deixar sense més arguments el Vic.

Els de Paüls van mantenir la concentració durant els 50 minuts, i van impedir que el Vic marqués al contraatac, en què són especialistes. Obrir el marcador abans que el rival va donar el marge suficient per controlar el joc i, finalment, sentenciar.

El debut europeu

La competició europea va començar força bé tant per al Barça Sorli Discau com per al Roncato Patí Vic. Els seus compromisos, a priori, havien de ser assequibles. Els blaugranes visitaven la pista de l’Iserlohn. Els de Paüls van sumar la victòria per un còmode 2-7 . La plantilla alemanya s’ha reforçat aquesta temporada per intentar competir a la màxima Lliga europea i optar al títol a la Lliga alemanya.

081111_adroher034_cpvicnet.jpgD’altra banda, el Vic va obtenir una victòria amb un resultat més ajustat contra el Valdagno (3-2). Tot i que els italians sempre van anar a remolc dels de la Plana, el 3-2 arribava a falta de tres minuts per acabar el matx, i això va obligar els de Pujalte a no badar.

En tot cas, tant la victòria blaugrana com la del Vic van col•locar els dos equips al capdavant del grup A amb tres punts. El Barça, com que té més gols marcats, ocupa el primer lloc.

El precedent de la Final a Quatre

La temporada passada els blaugranes i els vigatans van ser rivals a les semifinals de la Final a Quatre de Barcelona. El Barça Sorli Discau va avançar-se en un partit vibrant i amb la tensió pròpia per aconseguir l’accés a la gran final. Mia Ordeig, excapità del Vic, va aconseguir el primer gol en un partit en què les lesions de Sergi Panadero, per part del Barça, i de Sergi Fernández, per part del Vic, van ser la nota negativa. La nota emotiva la va posar Víctor Agramunt. El veterà porter del Vic suplia Fernández en el que va ser el seu darrer partit com a professional. Després que Marc Torra empatés el matx a falta de set minuts del final, Carlos López va superar Agramunt i va donar la classificació del Barça per a la seva final, que, a posteriori, va guanyar.
El Vic guanya el Noia a la darrera jornada
L’últim partit que ha disputat el Rocato Patí Vic va ser a la seva pista contra el Noia Freixenet. Els de Ferran Pujalte van guanyar per 4-0 el Noia. El partit va estar tenyit per l’agressió que va patir l’àrbitre Carles Bifet en ser colpejat per Luis Gil. El porter dels de Sant Sadurní va donar un cop a la cara al col•legiat, que va haver de ser atès pel metge del Vic. Gil es va encarar amb Bifet després que li ensenyés la targeta vermella directa.