Els 50 primers minuts de la final

Hoquei patins

03.02.2009 09:51

El Barça Sorli Discau i el Noia Freixenet tenen el primer assalt de la final de la Supercopa d’Espanya. Els blaugranes, que són els vigents campions, busquen un resultat còmode al Palau per encarrilar la consecució del quart títol blaugrana.

El dominador de la Supercopa d’Espanya , el Barça Sorli Discau, opta al quart títol en cinc edicions. Els homes de Quim Paüls, campions de l’OK Lliga 2007/08, reben al Palau el Noia Freixenet, campió de la Copa del Rei de la temporada passada (21.00 h). Els de Sant Sadurní afronten els primers 50 minuts de la final a pista contrària. La segona ronda tindrà lloc a la pista del Noia, el 25 de febrer.

Com arriba el Barça Sorli Discau

Amb el dubte fins a darrera hora de Carlos López, per la lesió que arrossega a l’adductor major de la cama dreta, i també de Mia Ordeig , per la commoció cerebral que va patir en topar fortuïtament contra Josama Alen en el darrer partit de l’OK Lliga disputat contra el Cemex Tenerife, Quim Paüls afronta la primera part de l’eliminatòria pel segon títol oficial de la temporada.

La Supercopa d’Espanya arrenca al Palau Blaugrana. El Barça Sorli Discau vol aprofitar el factor pista per garantir una renda positiva de cara a la tornada a la pista del Noia.

El darrer precedent a Sant Sadurní va ser de derrota dels blaugranes. En un partit netament ofensiu, el Barça va perdre per 6-5 .

El rival

IMG_0885.jpgEl Noia Freixenet també compta amb una derrota contra els blaugranes aquesta temporada. I va ser al Palau ( 3-2 ). L’entrenador del Noia, Ferran López, té tota la plantilla a disposició per afrontar el partit d’anada de la Supercopa. Els de Sant Sadurní compten amb l’avantatge a priori de jugar els segons 50 minuts a la seva pista.

Jugadors amb l’experiència de Juan Ramon de Moya, a la porteria, i homes com Guillem Cabestany i David Cáceres, entre d’altres, són els referents del Noia.

Les frases dels protagonistes

Quim Paüls, entrenador FC Barcelona Sorli Discau

“El Noia Freixenet és un equip amb vocació ofensiva, que juga molt obert i això ens beneficia a nosaltres, però sobretot a l’afició que viurà dos partits molt macos.”

“Els partits d’aquesta temporada amb el Noia han estat molt atractius. Ells arribaran al Palau amb la intenció d’obtenir un bon resultat però sense donar res per perdut.”

Ferrán López, entrenador Noia Freixenet

“El Barça Sorli Discau parteix com a favorit. Però nosaltres arribem a aquesta competició amb molta il•lusió i l’objectiu és guanyar-la.”

“El Barça Sorli Discau és un equip molt perillós i que pot guanyar a qualsevol pista. Així que empatar o perdre per la mínima seria un error que no hem de cometre. Tot i que després ja es veurà si s’ha de canviar el plantejament sobre la marxa. Tota la pressió és per a ells i nosaltres hem d’aprofitar-lo.”
Homenatge a Josep Lorente
Durant els prolegòmens del primer partit de la final de la Supercopa el FC Barcelona retrà homenatge a Josep Lorente amb un minut de silenci i el braçalet negre que duran els jugadors.

L’exentrenador de l’etapa més gloriosa de l’hoquei patins blaugrana i l’home que va marcar una fita històrica en el món de l’esport per la consecució de 35 títols en dues dècades i pel talant de guanyador nat i psicòleg que va imprimir va morir diumenge als 77 anys.