Victòria de fe (3-2)

Hoquei patins

07.10.2008 22:47

El Barça Sorli Discau ha guanyat per 3-2 el Noia en partit ajornat, corresponent a la tercera jornada de l’OK Lliga. Els de Quim Paüls han hagut de remuntar dos gols en contra dels de Sant Sadurní per imposar-se en un partit tens i vibrant.

El primer equip d’hoquei s’ho ha cregut fins al final. Tot i veure’s per darrere al marcador, els blaugranes no han perdut la confiança en les seves possibilitats i en el Palau. Tot i que les decisions arbitrals han alterat els uns i els altres, el Barça Sorli Discau ha estat més serè quan ha tocat.

Joc viu

QM3D2217.jpgLa primera part ha destacat per ser molt atractiva. Amb accions ràpides i triangulacions amb molta velocitat, les dues plantilles han intentat oferir el seu millor joc.

Als dos minuts de partit, Joan Feixas ha intentat sorprendre Aitor Egurrola, però el porter blaugrana, excepcional, ha estat perfecte. També ho ha fet excel·lentment Lluís Gil, el porter del Noia. El germà del davanter del Reus, Pedro Gil, no ha permès que durant els primers 25 minuts cap bola enverinada dels blaugranes creués la línia de gol.

I el Barça Sorli Discau ho ha provat en infinites ocasions. Borregán, Páez, Panadero, Carlitos, Teixidó han tingut xuts per batre’l, però Gil ha desviat totes les pilotes.

A falta de 5 minuts i 53 segons, Feixas ha empalat una bola que després de rebotar al travesser ha estat a punt de creuar la línia de gol. Egurrola l’ha tret increïblement.

Però els de Sant Sadurní encara han pogut marxar al vestidor amb avantatge al marcador. Després de discutir-ho entre ells, els àrbitres han acabat assenyalant penal en una acció en què un dels jugadors del Barça ha tocat amb el peu la bola. El que no havia quedat clar era si ha estat dins o fora de l’àrea. Guillem Cabestany s’ha dirigit cap a Egurrola i el davanter del Noia ha obert el marcador i amb aquest resultat s’ha arribat al descans.

Sense Borregán a la segona part

QM3D2211.jpgPrecisament de camí cap als vestidors, Borregán ha estat amonestat amb vermella directa per encarar-se amb els àrbitres per la decisió de xiular penal. El capità s’ha perdut la segona part del partit. I també es perd el partit contra el Vic, el pròxim dissabte, 11 d’octubre, al Palau Blaugrana (12.30 h). La sanció definitiva se sabrà en els pròxims dies.

Les primeres ocasions de perill les han firmades els blaugranes. De fet, David Páez ha pogut marcar, però els col·legiats l’han anul·lat i han indicat ‘booling’ prèviament. Cachi ho ha tornat a provar. També ha pres la responsabilitat. Però no hi ha hagut sort.

El Noia tampoc no ha tret el peu de l’accelerador. Feixas i Mitjans han provat una combinació punyent als cinc minuts de la represa, però ha estat al minut 32 quan Eloi Mitjans ha marcat el 0-2, aprofitant una bola servida per Joan Feixas.

Tres minuts més tard, Panadero no ha estat capaç de convertir un penal a favor del Barça Sorli Discau.

Marca el Barça

Però si per una cosa destaca l’equip de Quim Paüls és per la seva perseverança, fins i tot quan les coses van maldades. I fruit dels intents i de no defallir ha arribat el gol de Carlitos López, una diana que ha sorprès fins i tots els seus companys.

Segons després podria haver arribat l’empat amb una jugada de Panadero. El 2-2 s’ha produït des del punt de penal, després que els jugadors del Noia aixequessin l’estic massa alt dins de l’àrea, discutida per la banqueta visitant. Carlitos ha estat infal·lible.

QM3D2179.jpgA falta de sis minuts per tancar el partit, Panadero ha tingut una bola d’or que no ha pogut rematar bé.

El Noia no ha abaixat els braços (també s’ha queixat d’una falta de Carlos López sobre Cabestany que els àrbitres han penalitzat amb possessió pel Noia) però ha estat el Barça Sorli Discau qui ha insistit inesgotablement. Ordeig, Panadero i López han posat a prova Luis Gil. El porter del Noia no ha badat ni un segon.

El 3-2 finalment ha arribat. I ha estat de penal, decisió també criticada per la banqueta del Noia. Carlitos s’ha abstret de la irascibilitat que hi havia a l’ambient per no fallar. Restaven 41 segons i la remuntada s’ha fet efectiva.

Però encara es podria haver arribat a un marcador més ample. Tot just treure de mig camp, Masoliver ha recuperat la pilota i s’ha dirigit a barraca cap a Lluís Gil. El defensa no ha pogut marcar.

Tampoc no ho ha fet ja López amb un xut de falta directa. Quan faltaven tres segons i quatre dècimes, Cabestany ha fet caure l’argentí. Carlitos ho ha intentat però el cronòmetre ha marcat zero i el partit s’ha acabat.

FC BARCELONA SORLI DISCAU, 3
NOIA FREIXENET, 2

FCB Sorli Discau (0+3):
Egurrola, Ordeig, Páez, Panadero, Borregán – cinc inicial– Masoliver, Teixidó, López (3)

Noia Freixenet (1+1): Gil, Mitjans (1), Feixas, Cabestany (1), Cáceres – cinc inicial– Ros, Esteller, Aragonès, Esteva

Gols: 0-1, Cabestany (23’) – descans – 0-2, Mitjans (32’); 1-2, López (40’); 2-2, López (44’); 3-2, López (50’)

Àrbitres: Delfa i Pashaei